Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vandálbiztos WC

Vandálbiztos WC

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vandálbiztos nyilvános WC-t adtak át Jászárokszálláson. A helyiséget az autópályák mentén található illemhelyek mintájára alakították ki a hosszú távú stabil működtetés érdekében. Így ugyanis minimálisra csökkentették a letörhető és ellopható alkatrészek számát.

A városvezetés a kivitelezést végző szakemberekkel közösen végezte el az utolsó ellenőrzéseket az újonnan kialakított jászárokszállási nyilvános WC-ben. A helyiséget a felújítás során akadálymentessé és vandálbiztossá tették.

– Mintának az autópályák melletti WC megoldásokat vettük, minden olyan anyagból van, ami megnehezíti a vandálok dolgát és egyúttal akadálymentessé is tettük ezt az épületet, ami azt jelenti, hogy itt 3 lépcső volt eredetileg, ezt elbontottuk, visszabontottuk a belső padozatot is – sorolta Gergely Zoltán polgármester.

A WC-t automata nyitja hajnali 4-kor és zárja este 10 órakor. Így az üzemeltetés állandó személyzetet nem igényel. A beruházást önerőből valósította meg az önkormányzat.

– 7,5 millió forint volt a költségvetése, az elszámolása még most van folyamatban. Ez hogyha kimondjuk, hatalmas összegnek tűnik, de egy épületrészt mindig sokkal költségesebb átalakítani, mintha az egész épületet kellene. Ide egyedi szennyvíz-csatlakozást be kellett vezetni, meg kellett oldani a szennyvíz továbbítását egy szivattyúrendszerrel – magyarázta a polgármester.

Az illemhely a speciális kialakítás miatt ugyan drága volt, ám ha összeadjuk a rendszeres rongálások utáni helyreállítások költségeit, a beruházás ára hamar megtérül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság