Tervek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országos, de a térséget is érintő témákról tartott sajtótájékoztatót Gyöngyösön Vona Gábor. A Jobbik elnöke beszélt az elektronikus szavazási rendszer bevezetéséről, valamint az alacsony szőlőfelvásárlási árakról is.

Vona Gábor hétfői országos sajtótájékoztatóján beszélt először arról, hogy a Jobbik a 2018-as választások után észt mintára bevezetné az elektronikus választási rendszert. A párt elnöke szerint így az elvándorolt, országhatárainkon túl dolgozó magyarok is tudnának voksolni a választásokon.

– Az elvándorolt magyarok 100 ezrei nem fognak tudni részt venni a választáson, demokratikus jogaik egyik legfontosabb pillérét rúgja ki a kormány a politikájával. Amíg a határon túli magyaroknak lehetővé teszi, hogy levélben szavazzanak, addig az egzisztenciális menekültként nyugatra vándorolt magyaroknak, jobbára fiatal felnőtteknek pedig nem teszi lehetővé ezt. A 21. század pártjaként mi nem is levélszavazásban gondolkodunk, hanem elektronikus szavazásban – magyarázta Vona Gábor.

A Jobbik elnöke kitért a hazai szőlészek és borágazat helyzetére is.

– A magyarországi szőlőterület nagysága történelmi mélyponton van. Nem mentő körülmény, hogy ez világtendencia. A szőlőterületek nagysága a világ minden területén csökken. Ha európai rangsort nézünk, Bulgária és Magyarország a két ország, ahol a legnagyobb mértékben csökkent a szőlőterületek mértéke, olyannyira, hogy ma már a Magyarországon megtermelhető szőlő nem fedezi a magyarok borfogyasztását – hangsúlyozta.

Vona Gábor egy 6 pontos javaslattal kezdené el a helyzet megoldását, ami tartalmazza a borszőlő áfájának a fixálását, a borászok és a termelők közötti viszony rendezését, valamint a borstratégia kidolgozását is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság