Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ország mindannyiunké

Az ország mindannyiunké

Nincs kiépítve a csatornahálózat, vagy nincs helyben háziorvosi szolgálat egyes településeken, és akadnak olyan nehéz körülmények között élők, akik aligha tudnak bekapcsolódni a munkaerőpiac világába – ezt minél hamarabb meg kell oldani. Erre hívta fel a figyelmet Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője, országjáró körútjának soron következő állomásán, Gyöngyösön. Az alelnök elmondta, a DK szeretné elérni, hogy az alsó tagozatos gyerekek iskolája az adott településen legyen.

Feldebrő, Vécs, Kál – ma délelőtt ezeken a településeken járt a Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője, Niedermüller Péter. A körút során – a hátrányos helyzetűek életminőségét felmérve – több problémát is tapasztalt. Az egyik legnagyobb az, hogy sok faluban még nincs kiépítve a csatornahálózat sem.

– Ezek az emberek rengeteg küszködnek, sokszor nincs rendes közlekedés, van, lehet reggel egy autóbusz, meg talán este egy autóbusz, de más nincsen. Ezeknek az emberek ugye nem számíthatnak arra, hogy beülök az autóba és bemegyek a városba, az idősek nem fognak bebiciklizni 10 km-re valahova, a gyerekeknek sokkal nehezebb eljutni az iskolába. Tehát egy sor olyan hátránnyal kell megküzdeniük, aminek nyomán joggal támad az az érzésük, hogy velük nem foglalkozik senki. Egy kis 600 lakosú falura azt falura azt gondolják, ez nem számít ebben az országban – fogalmazott Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Hirdetés

A DK arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ez az ország mindannyiunké.

– Rendkívül fontos az, hogy ezek az emberek is be tudjanak kapcsolódni a munkaerőpiacra, el tudjanak jutni rendes körülmények között a munkájukba – ne kelljen 2 órát utazniuk – hogy a gyerekek normális körülmények között mehessenek el az iskolába. Ezért mondjuk azt, hogy legalább az alsó tagozatos gyerekek iskolája legyen ott helyben, ezért mondjuk azt, hogy kell rendes orvosi ellátás nekik, hogy háziorvosi szolgálat legyen kiépítve, ott helyben lehessen orvoshoz menni. Helybe lehessen elérni a gyógyszereket – sorolta a politikus.

Az lenne a legfontosabb, hogy a nehéz körülmények között élőkön határozottabban segítsenek Magyarországon. A Demokratikus Koalíció ezt az üzenet viszi a kistelepülésekre, így Gyöngyös környékére is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság