Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állatáldás

Állatáldás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Állatáldást tartottak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában a teremtésvédelmi év és az állatok világnapja alkalmából. Az iskola vezetése ezzel kívánta felhívni a diákok figyelmét a felelősségvállalásra és a természet szeretetére. A mai napon bárki bevihette kedvencét, hogy részesülhessen a papi áldásban.

Kutyák, macskák, teknősbékák és számos más házi kedvenc is érkezett ma reggel a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolába. Ternyák Csaba érsek teremtésvédelmi évvé nyilvánította a tanévet, ennek részeként pedig a mai napon megáldották a gyerekek háziállatait. Ezzel is fel kívánták hívni a figyelmet a szent ferenci értékekre, a természet szeretetére.

– A gyerekek és hát természetesen a szüleik figyelmében ott van, hogy egy kicsit vegyük magunkat körül az állatok valóságával is, hiszen akiket gondozni kell, ápolni kell, akit szeretni kell és lehet, ez megnyitja az ember lelkét. Azt gondolom, hogy ez a nap erről szól – vélekedett Juhász Ferenc plébános-kanonok.

Az háziállatoknak nagy szerepe van abban is, hogy a gyerekek már fiatalon megtanulják azt, hogy felelősséggel tartozunk a ránk bízottakra – mondja Labancz Bartha Bernadett pedagógus, hitoktató.

– Pont ez a kor a gyereknek, amikor javasolni tudnám a szülőknek, hogy vegyenek állatot, egy kis háziállatot, amit ők gondoznak és foglalkoznak, törődnek vele. Így alakítjuk ki bennük azokat az értékeket, amiket képviselnünk kell – részletezte.

A rendhagyó iskolanapon Strahl Péter káplán megáldotta azokat az állatokat, amiket ma reggel magukkal vihettek a gyerekek.

Hörcsög, hal, macska, tengeri malac, nyúl, sőt még egy kismalac is részesült az áldásban.


Tovább az archívumra