Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Áram nélkül – értesítés nélkül

Áram nélkül – értesítés nélkül

Több millió forintos kár érte a Szurdokpart úton működő vállalkozásokat egy egész napos áramszünet miatt, amit egy előre betervezett korszerűsítés okozott. A cégek azonban nem kaptak előzetesen tájékoztatást az áramszünetről, így fel sem tudtak rá készülni. A tulajdonosok közös pert terveznek.

Az ajtóra ragasztott felirat jelzi, áramszünet miatt nem tudnak vásárlókat fogadni ebben a Szurdokpart úti élelmiszerüzletben. Kézzel írt számlát kapott a mai utolsó vásárló is, ugyanis nem működtek a pénztárgépek sem. Mivel a feltöltött fagyasztó- és hűtőpultok nem tudták tartani az előírt hőmérsékletet, ezeket az árukat már nem lehet eladni. A boltban délelőtt raklapokon álltak a kórházak, szanatóriumok számára kiszállításra váró, számlázandó termékek is.

– Hogyan fordulhat elő, hogy egy ilyen utcát, 10-15 vállalkozást olyan helyzetbe hozunk, hogy egy ilyen fontos tényezőről nem értesítjük. Nincs azzal gond, hogy felújítást végeznek, azzal sincs gond, hogy ilyen munkálatokra sor kell, hogy kerüljön. De ezt elő kellett volna készíteni és olyan formában értesíteni bennünket, hogy például ma én 4 óra után rendeltem volna be 3-4 embert 6 óráig számlázni – mondta Viczán Jánosné, a COOP Diszkont Áruház vezetője.

Hirdetés
cinema-bridge

Elemlámpa fényénél próbálták kiszolgálni ma a vásárlókat a Szurdokpart utcában található épületgépészeti bolt munkatársai is. Az áramszünet nekik több millió forintos kárt okozott.

– Nagyon fel vagyunk háborodva, nem tudunk dolgozni, úgy néz ki, hogy délben be kell zárnunk az üzletet, haza kell küldeni a dolgozókat, teljesen sötét van az üzletben. Az itt dolgozó munkásoktól megtudtuk, hogy vállalkozót bíztak meg, hogy értesítsenek mindenkit, de se írásban, se szóban semmi értesítést nem kaptunk – hangsúlyozta Bezzegh Zoltán, a Bezzegh Épületgépészeti Kft. ügyvezető igazgatója.

Leállt a kemence és az összes munkagép ennél az üvegezéssel foglalkozó cégnél. Az üzemben több százezer forintos a kár.

– Van olyan kemencében hajlítódott üveg, ami határidős lett volna, ma este jöttek volna érte, vitték volna Székesfehérvárra, de sajnos mivel az áramszünet nyomán a kemence leállt, így nem tudom meghajlítani az üveget, tehát ez cserére szorul, tehát újra kell az egészet gyártani, hajlítani, fúrni, csiszolni – sorolta a Ludányi Üvegcentrum ügyvezetője, Ludányi Tiborné.

Leállt a műszaki vizsgáztatás és a megszerelt autókat sem tudták az emelőkről leengedni ebben az autószerelő műhelyben. Az áramszünet minden Szurdokpart úti céget érintett, a tulajdonosok közös pert terveznek az áramszolgáltató ellen.

Az ÉMÁSZ levélben reagált megkeresésünkre. „A mai és a következő munka is az érintett fogyasztók biztonságosabb energiaellátását és a növekvő energiaigények biztonságos kiszolgálását szolgálja. Sajnos ma valóban adminisztrációs hiba történt. Az illetékes munkatársunk egyeztetetett az érintett fogyasztók nagyobbjaival a mai rekonstrukciós munkáról, de az elhúzódó egyeztetési folyamat végén a szórólapos kiértesítés egyes kisebb fogyasztóknál elmaradt. A munkálatokat pénteken tovább folytatták volna, ám a mai eseményekre való tekintettel elnapolták.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság