Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok a gomba, de drága

Sok a gomba, de drága

A nyár nem kedvezett, a mostani őszi időjárás viszont annál inkább a különféle erdei gombáknak. A Gyöngyösi piacon nagy a választék most gombákból, akár 4-5 féle is kapható. A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy ha valaki erdőben talál gombát, vizsgáltassa be mindenképpen. Ár-érték arány tekintetében viszonylag drágán kapható, akár 3500 forintot is elkérhetnek kilójáért.

– Én megsütöm, rögtön egybe mihelyst hazaérek, teszem oda a vizet, megabárolom, és már sütöm is – mondja ez a vásárló, aki 2 nagy zacskó vargányát is vásárolt a piacon.

Mások csupán nézelődni jöttek ki, ugyanis túl drágának találják a gomba kilóját. Ez a hölgy úgy véli, 1 kg hústól nem lenne szabad többet fizetni egy kg gombáért.

– Én olyan helyen laktam, ahol kimentünk zsákszámra szedtük, apukám gombavizsgáló volt Mátramindszenten, a Mátra másik oldalán, és olyan olcsón hozták a száraz gombát, mint most ezek a nyers gombák. Tehát nem értek egyet vele, mert szeretem meg tudom, hogy hasznos étel. De azért már 4000 forintért… elnézést! – mondta.

Rizike, vargánya, szegfűgomba, őzláb – bár a nyári időjárás nem kedvezett a gombáknak, a mostani hűvösebb légkör azonban annál jobban, így most van választék bőven itt a piacon.

– Mostanában van jobban gomba, most se azt mondjuk, hogy rengeteg gomba van, de több van, mint a nyáron volt. És ami a lényeg, az, hogy most nagyon jó egészséges a gomba. Meg lehet vágni, meg is vágom, ha gondolják, hogy ez nem kukacos, egészséges, mert ugyebár most hűvös van – magyarázta Rácz Jenő.

Fontos tudni, hogy az ehető gombákkal együtt a mérgező fajták is teremnek, így, aki erdőben gombászik, vizsgáltassa be szakértővel mindenképpen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság