Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyöspata bemutatkozik

Gyöngyöspata bemutatkozik

„Gyökereink, értékeink” címmel verses, zenés délutánt tartottak az Idősek Bentlakásos Otthonában. A szervezők még 2 évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy szeretnék bevinni az otthonba a gyöngyösi járás településeit – ahol a lakók születtek, életük nagy részét leélték, és megöregedtek. Ezen a napon a település kulturális értékeivel is megismerkedhettek a lakók, és a „Gyöngyöspata régen és most” című kiállítást is megtekinthették.

Az Idősek Bentlakásos Otthonában egy pályázati projekt megvalósulásával egyidejűleg, új szemléletű idősgondozás is kezdetét vette. A létrejött környezeti és tárgyi feltételek már lehetővé teszik, hogy bevigyék a külvilágot az intézmény falai közé, és az otthon lakóinak képileg-történetileg is segítsenek az emlékezésben, fiatal koruk visszaidézésében.

Ezúttal Gyöngyöspata képviselete segített a múltidézésben.

– A családi támogató erő mellett, úgy gondoltuk, hogy használni fogjuk a közösségek támogató erejét is, azokét a közösségekét, ahonnét a lakóink érkeztek, ahonnét elszármaztak, ezért indult ez a Gyökereink, értékeink program – magyarázta Maka Piroska, a KHSZK igazgatója. Mint hozzátette: évente 1-2 alkalommal más-és más települést hívnak meg vendégül.

Gyöngyöspata kultúráját, hagyományait, és értékeit hozták el ajándékba a település hagyományőrző csoportjai ezen a napon.

– Nagyon örülünk, hogy Gyöngyöspata részese lehet ennek a nagyszerű rendezvénysorozatnak, ugyanis a településünk is úgy érzi, mint minden közösség, hogy nagyon fontos az idősekkel való törődés, az idősekről való gondoskodás, az idősekkel való kapcsolattartás. És ennek így részesei lehetünk, hiszen több Gyöngyöspatai lakosa is van az Idősek Otthonának – fogalmazott Hevér Lászlóné polgármester.

Az otthon lakói – akik között egyébként 7 gyöngyöspatai származású is van – nagyon jól érezték magukat és várják a folytatást.

A zenés délutánon házi málnaszörppel és ajándékcsomaggal kedveskedtek a pataiak a lakóknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság