Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyertes ötletek

Nyertes ötletek

Kihirdették a városi nagyrendezvény megteremtésére kiírt pályázat nyerteseit. Összesen 10 pályázó ötletét jutalmazta Hiesz György polgármester, aki elmondta: nagyon jó pályamunkák érkeztek, de az igazi, országos népszerűségre szert tevő rendezvény ötlete még várat magára. A városvezetés szeretné, ha az alkotócsoportok összedolgoznának az érintett rendezvényszervezőkkel.

Összesen 28 pályamunka érkezett a városi nagyrendezvény megteremtésére. A cél az, hogy egy olyan eseményt hozzanak létre, amely alkalmas arra, hogy országos népszerűségre szert téve még vonzóbbá tegye a várost a turisták számára, és kikapcsolódási lehetőséget nyújtson Gyöngyös és a környező települések lakosainak.

– Tíz olyan értékelhető pályamunka volt, ami talán részben, egészben hasznosítható, ha nem is azzal az igénnyel, hogy valami nagyon nagy dolgot találtunk fel. De nagyon sok jó használható ötlet van benne, ami önmagában használható, van, ami beilleszthető meglévő programunkhoz, Bornapunkhoz, Néptáncfesztiválhoz, Szüreti napokhoz. És épp azt beszéltük, hogy ezek az alkotócsoportok leülhetnének a művház vezetésével, az érintett néptáncfesztivál-szervezőkkel, és tényleg megújítani a most meglévő rendezvényeinket, vagy esetleg az egész éves rendezvénysorozatot – mondta a pályamunkák kapcsán Hiesz György polgármester.

Hirdetés
cinema-bridge

A városvezető kiemelte: örül annak, hogy sok civil szervezetet és magán embert megmozdított ez a pályázat, hozzátette: egy több százmilliós háttér is rendelkezésre áll most a megvalósításhoz.

– Nyertünk egy 400 millió forintot kifejezetten kulturális programokra, technikára, művház teljes színpadtechnika, szabadtéri színpadok megújítása, új színpad, fedésekkel, hangtechnikával sok mindennel. És 4 évre, vagy 5 évre elosztva komoly pénzeket programokra. Tehát most elindulhat valami, ami alapvetően kicsit megreformálná ezeket a rendezvényeket, amelyek azt mondom, hogy sok embert vonzanak – vélekedett a polgármester.

A városvezetés egy olyan rendezvényt szeretne, amely több helyszínen – szinte az egész várost bevonva valósulna meg, és nem csak a térség lakosságát vonzaná. A legjobb pályamunkákat az önkormányzat ötszázezer forint összértékben díjazta.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság