Fórum

A gyöngyösi kulturális élet fellendítéséről beszélt, valamint a lomtalanítási időszakban felmerülő lakossági panaszokra reagált Fórum című műsorunkban Hiesz György polgármester. Mindezek mellett szó volt a képviselő-testületi ülésen hozott döntésekről és más, a lakosságot foglalkoztató kérdésekről is.

A GYÖNGYÖK igazgatói pályázatának kiírásáról zárt ülésen tárgyalt legutóbbi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, ugyanis a jelenlegi intézményvezető mandátuma februárban lejár. A grémium végül elnapolta a döntést.

– Felmerült egy szűkebb vezetői egyeztetésen egy teljesen új vezetői koncepció kidolgozása. Hogy más városokhoz hasonlóan a kulturális terület élére egy kulturális menedzsert nevezzünk ki, aki fölötte van minden gyöngyösi kulturális intézménynek és rendezvénynek. Ez talán jelezné azt is, hogy valami új kezdődhet programokban, olyan nagyrendezvényt összerakni, megújítani a most zajló programokat, hiszen mindegyik egy kicsit beleszürkült, ellaposodott – magyarázta a polgármester.

Hirdetés

Hiesz György műsorunkban reagált a lomtalanítással kapcsolatos lakossági panaszokra is. Többen jelezték, hogy guberálók szétdúlják az ilyenkor kihelyezett konténereket annak ellenére, hogy ez a tevékenység szankciót vonhat maga után. Bár sokan nem tudják, ilyenkor az a lakó is büntethető, aki már a konténerszállítás napja előtti este kihordja feleslegessé vált dolgait az utcára.

– A társasház vagy közös képviselővel a szolgáltató cég lelevelezi, hogy reggel 7-re 10-én ott a konténer. A gyöngyösi lakó pedig 9-én este, délután elkezdi kipakolni. Ilyenkor elszabadul a pokol, jönnek a guberálók, szanaszét viszik – még ha csak elvinné és felhasználná – de az a gond, hogy megjelenik árokparton, nagypatakban, Durandában – sorolta Hiesz György.

Ez a jelenség pedig nem csak esztétikai szempontból zavaró. Az ilyenkor városszerte keletkező illegális szemétlerakók felszámolása, valamint a Duranda és nagypatak kitakarítása több millió forintba kerül az önkormányzatnak.


Tovább az archívumra