Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kampánykörút

Kampánykörút

A Lehet Más a Politika kormányra kerülése esetén újra önkormányzati fenntartásba helyezné az általános- és középiskolákat, a felsőoktatást pedig ingyenessé tenné- mondta el gyöngyösi kampánykörútján Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője és oktatási szakpolitikusa.

A magyar oktatás jelenleg nem szolgálja a versenyképességet, valamint az egyén és a társadalom felemelkedését, ezért kormányra kerülése esetén több lépést is tenne az LMP. Kanász-Nagy Máté, a párt szakpolitikusa azt mondja a közoktatási intézményeket kivennék a KLIK irányítása alól.

– A közoktatás kapcsán azt gondoljuk, hogy talán az első és legfontosabb lépés, hogy a településeknek, városoknak vissza kell kapniuk az iskolákat, tehát mi azt mondjuk itt Gyöngyösön is, hogy Gyöngyösnek újra iskolafenntartó várossá kellene válnia. Én azt gondolom, hogy ennek a városnak minden képessége, tehetsége, szakértelme megvan ahhoz, hogy ismét saját maga igazgassa az iskoláit – fejtette ki.

Hirdetés
cinema-bridge

A párt megemelné az oktatásra szánt költségvetési keretet is mintegy 150-200 százalékkal, valamint arra törekednének, hogy tíz emberből legalább négy diplomát szerezzen – tette hozzá Kanász-Nagy Máté.

– Mi megnyitnánk a felsőoktatás kapuit. Sokkal több diplomásra lenne szükség Magyarországon. Sokkal több diplomásra lenne szükség nem csak Budapesten, de vidéken, Gyöngyösön is. Mi ki merjük azt mondani, hogy minden tíz személyből négy fő legyen diplomás Magyarországon. Jelenleg ez az arányszám a körülbelül a hármat közelíti, mi a négyet szeretnénk elérni. Ehhez szükség van arra, hogy ingyenessé tegyük a felsőoktatást – fogalmazott.

Másik lépésként a jelenlegi 70 ezerről százezerre emelné a felsőoktatásba jelentkezők számát az LMP.


Tovább az archívumra