Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Trófeabemutató

Trófeabemutató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Trófeabemutatót tartott az Egererdő Zrt. a Nagyhalmaji tisztáson a Mátrában. Az idén a szakmai rendezvényen Szent Hubertus misét is tartottak, és itt adták át a Hubertus Kereszteket is.

Eddig a fővadászati szezonban 96 gímszarvasbika esett, ebből több mint 80 trófeát állítottak ki a hagyományőrző mustrán, a Nagyhalmaji réten. Annak ellenére, hogy a terület vadgazdálkodási birtokba vételénél fél éves csúszás volt, a számok azt mutatják, hogy a szakemberek jól felkészültek a vadászati szezonra – mondta a trófeamustrán a vezérigazgató.

A trófeabírálaton összesen 17 agancsot minősítettek, 13 bronz és 4 ezüstérmet osztottak ki. Nem kiugró az év- tette hozzá a vezérigazgató, az átlagsúlyok kevesebbek az idén. A legsúlyosabb trófea 8,52 kg, a legnagyobb bikát Ávéd János mindszenti háziorvos ejtette el, aki kisgyermekkorától részese volt a családi vadászatoknak, és sokat nyaralt Mátrafüreden.

Az idei rendezvény Szent Hubertus misével is bővült, ugyanis a megyei vadásznap elmaradt így itt a természet templomában pótolták ezt a misét.
A szabadtéri rendezvényen szakmai elismeréseket is átadtak, a Hubertus Kereszt gyémánt, ezüst és bronz fokozatát vehették át az arra érdemesek.

Mivel a Nagyhalmaji öregtölgy, a Mátra egyik szimbóluma tavasszal a viszontagságos időjárás miatt elpusztult, a több mint 200 éves fának is emléket állítva elhangzott, hogy a jövőben is itt rendezik meg a trófeamustrákat.


Tovább az archívumra