Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jégkorszaki rejtély

Jégkorszaki rejtély

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Jégkorszaki rejtély”címmel szabadulószobát hoztak létre a Mátra Múzeumban, mely immáron a harmadik ilyen kezdeményezés. Ezúttal is a családoknak szeretnének egy kikapcsolódási lehetőséget nyújtani, ugyanakkor sok mindent megtanulhatnak a 6 feladat során. Összességében 20 perc áll rendelkezésre, és aki megfejtette a rejtélyt, megkapja a kulcsot.

Jégkorszaki tornasor, csontfelismerés, mamutokkal kapcsolatos kérdések – csak néhány azok közül a feladatok közül, amelyeket a kulcs megszerzése érdekében időre – egészen pontosan 20 perc alatt meg kell csinálni. A szabaduló szoba mostantól várja a látogatókat.

– A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében hoztuk létre ezt a manapság nagyon divatos szabadulószobát, ami egyébként a múzeumunk történetében már a harmadik ilyen típusú szoba. Ez tulajdonképpen egy családi játék, szó szerint bezárjuk a látogatókat, tehát legyen ez egy család, vagy baráti csoport és 5-6 feladaton keresztül el kell jutniuk a kulcsig. Amennyiben ez sikerül, akkor ki tudnak szabadulni körülbelül 20 perc alatt – ismertette a lényeget Székely Ágnes múzeumpedagógus.

A nem mindennapi szobában érdemes szemfülesnek lenni, a megfejtés ugyanis sokszor az orrunk előtt lehet.

A múzeum nem csak ezzel a kezdeményezéssel, hanem számtalan más programmal is várja a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan.

– Október 27-én látogat el hozzánk Keresztesi József, Gyöngyösről elszármazott író-műkritikus, vele Molnár Katalin fog egy rendhagyó irodalmi beszélgetést folytatni. Illetve utána mindenkit szeretettel várunk a Nyitott gyűjtemények éjszakájára – sorolta Székely Ágnes.

Itt majd a gyűjteményeket lehet megtekinteni, amelyeket egyébként egész évben csak egyszer – ilyenkor van lehetőség közelebbről szemügyre venni.


Tovább az archívumra