Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új kamerák Mátrafüreden

Új kamerák Mátrafüreden

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 24-es úton haladó forgalmat figyelő kamerák mellé két új térfigyelő kamerát telepítettek Mátrafüreden a Béke úton. A helyi polgárőr egyesület és a részönkormányzat pályázati forrásból valósította meg a beruházást. A rendszert ráadásul hamarosan tovább bővítik.

Az új térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket nézi vissza és a videókat feldolgozó program funkcióival ismerkedik a mátrafüredi körzeti megbízott. Egy, a lakosság biztonságérzetét növelő, régóta tervezett közel 1 millió forintos beruházás első ütemét adták ma át a településen.

– Kötöttünk szerződést a Budapesti Polgárőrséggel objektumfigyelésre, valamint egyéb pályázatokból sikerült annyi pénzt szereznünk, hogy az első ütemet itt a Béke úton meg is tudtuk valósítani és ez most már működik – újságolta Keszthelyi László, az egyesület elnöke.

A részönkormányzat tovább szeretné bővíteni a kamerarendszert.

– Szeretnénk a játszóteret is megfigyelni, hiszen nagyon sokat használt játszótér, amelyen néha azért rongálások vannak és szeretnénk minél jobban felderíteni és megakadályozni. Reméljük, hogyha egy kamera van, akkor csak van visszatartó ereje. Úgyhogy szeretnénk egy kamerát ide is felszerelni – magyarázta Faragó Tamás részönkormányzati elnök.

Ennek a kihelyezésére sem kell már sokat várni. A kamerát megvásárolták, már csak a megfelelő hely kijelölése van hátra. A felvételeket rögzítő számítógép pedig az előírásoknak megfelelően hamarosan bekerül egy zárható szekrénybe, ugyanis a videókhoz szükség esetén csak a rendőrség férhet hozzá.


Tovább az archívumra