Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új webkamerák

Új webkamerák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két új webkamerát helyezett ki a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület a Pipis-hegy tetején, melyek közül az egyik a Mátra vonulatát mutatja, a másik pedig Gyöngyösre irányul. Az egyesület ezzel is szeretné növelni a Mátra népszerűségét, ezért döntött amellett, hogy a meglévő 4 mellé további kamerákat telepít a MátraCOMP Kft. segítségével. A jövőben a tervek szerint Gyöngyös főtere is kap majd ilyen web kamerákat.

Itt a Pipis-hegy tetején található a két újonnan telepített web-kamera. Mostantól lehetőség van arra, hogy a Mátrába érkezők aktuális képet kapjanak arról, hogy milyen időjárás van, hiszen ezeket időjárás-állomással is felszerelték.

– A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület alapvető célja, hogy minél inkább idevonzza a Mátrára, illetve Gyöngyösre a figyelmet, ezért úgy határoztunk 2017-ben, hogy egy másik marketing eszközzel is próbáljuk növelni a térség népszerűsítését, ezért 2 web kamerát helyeztünk el a Pipis-hegynek a tetején. Az egyik a Mátra vonulatát mutatja, a másik pedig Gyöngyösre irányul. Jelen pillanatban ebben a térségben 6 kamera van – emelte ki Benkő Béla, aki hozzátette: a jövőben továbbiak telepítése a cél.

A Gyöngyös-Mátra TDM legfontosabb célja, hogy növelje a Mátra népszerűségét, és a vendég-éjszaka számok alapján az idei év sikeresnek mondható, hiszen 2017 augusztusára elérték a 2015 év végi vendégéjszaka-forgalmat, ami megközelíti a 150 ezret.


Tovább az archívumra