Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közművelődési konferencia

Közművelődési konferencia

Gyöngyösön és Sástón tartotta meg őszi kétnapos közművelődési konferenciáját a Kulturális Központok Országos Szövetsége. Míg az esemény első napja még a közművelődési szféra általános kérdéseiről szólt, a második napon már a vendéglátók szűkebb környezetének megismertetésére nyílt lehetőség. Bemutatkozott a Kékes Kutató Mentő Alapítvány, valamint felvázolták az Együttélés Háza Projekt részleteit is. A konferencia végén elhangzott a Magyar Népművelők Egyesületének felhívása a 2018-as Kultúrházak Éjjel Nappal című rendezvénnyel kapcsolatban.

Az embermentő tevékenységet folytató Kékes Kutató és Mentő Alapítvány is bemutatkozott a konferencián. A szervezők koncepciója világos volt: meg kell mutatni azt a környezetet, amelyben élünk és azokat az értékeket, amik csak ránk jellemzőek. A Klausmann Viktor vezette hegyi mentő csapat az egyik olyan, amelynek a kultúrához való kapcsolódása kevesek előtt ismert.

A tervezett Együttélés Házának meghatározó szerepet szánnak Gyöngyös kulturális életében, erről Weisz Péter tájékoztatta a megjelenteket.

Hirdetés
cinema-bridge

A zsinagóga nem utolsó sorban kiváló rendezvénytér is egyben, így ezt az adottságát is ki szeretnék használni. Weisz Péter elmondta, a projekthez a kormányzati kötelezettségvállalás megvan, így 2018 elején el tudják azt indítani. Ugyancsak a 2018-as év programjai közé tartozik a Kultúrházak Éjjel Nappal című országos rendezvénysorozat, mellyel kapcsolatban már most tájékoztatták a szakma képviselőit. Szlogenjük 2018-ban: Helyben van a sokszínűség.

2018-ban a farsang vége előtti utolsó hétvégén lesz a Kultúrházak éjjel nappal, melynek lebonyolításában jövőre is számítanak a művelődési házakban működő civil szervezetekre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság