Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mentési gyakorlat

Mentési gyakorlat

Gyakorlatot tartottak ma a katasztrófavédelem szakemberei Gyöngyösön a Koháry úti 10 emeletesben. Ezek célja, hogy a tűzoltók élesben rutinból tudjanak reagálni az adódó helyzetekre.

Érkeznek a tűzoltók a Koháry útra. Tűz ütött ki ennek a 10 emeletes társasháznak az egyik 6. emeleti lakásában. A lakók az erkélyen várták a segítséget. Voltak, akik a liftbe szorultak, míg mások a tetőre menekültek a lángok elől. A feladatot ezúttal nem élesben kellett megoldaniuk a gyöngyösi katasztrófavédőknek. A szituáció egy gyakorlat része volt.

– Ez egy ellenőrző gyakorlat, természetesen lesznek benne sérültek is, akik részt vesznek a gyakorlat során. Különböző helyszíneken lesznek elhelyezve, fel kell keresni felderítés alkalmával ezeket a személyeket. Kell tartani egy létszámellenőrzést és a megfelelő technikával, vagy magasból mentő, vagy pedig kézi erő segítségével hordágyon keresztül fogják a mentést elvégezni – mondta el Papp Zsolt tűzoltó alezredes.

Hirdetés
cinema-bridge

A mentést végzőknek összesen 10 embert kellett megtalálniuk az épületben.

Egy évben több ilyen jellegű gyakorlaton vesznek részt a katasztrófavédelem szakemberei annak érdekében, hogy éles helyzetekben a lehető legjobban tudjanak teljesíteni.

– Ezeket az elméleti és gyakorlati felkészítéseket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egy évben többször ellenőrzi. Ilyenkor kíváncsiak vagyunk arra, hogy az elméletben elsajátított tudásanyagot hogy tudják átváltani gyakorlati tudásba, hogy tudják a tűzoltóságon begyakorolt technikákat éles esetben is alkalmazni – tette hozzá az alezredes.

A gyakorlaton a gyöngyösiek mellett a hevesi katasztrófavédők is részt vettek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság