Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mentési gyakorlat

Mentési gyakorlat

Gyakorlatot tartottak ma a katasztrófavédelem szakemberei Gyöngyösön a Koháry úti 10 emeletesben. Ezek célja, hogy a tűzoltók élesben rutinból tudjanak reagálni az adódó helyzetekre.

Érkeznek a tűzoltók a Koháry útra. Tűz ütött ki ennek a 10 emeletes társasháznak az egyik 6. emeleti lakásában. A lakók az erkélyen várták a segítséget. Voltak, akik a liftbe szorultak, míg mások a tetőre menekültek a lángok elől. A feladatot ezúttal nem élesben kellett megoldaniuk a gyöngyösi katasztrófavédőknek. A szituáció egy gyakorlat része volt.

– Ez egy ellenőrző gyakorlat, természetesen lesznek benne sérültek is, akik részt vesznek a gyakorlat során. Különböző helyszíneken lesznek elhelyezve, fel kell keresni felderítés alkalmával ezeket a személyeket. Kell tartani egy létszámellenőrzést és a megfelelő technikával, vagy magasból mentő, vagy pedig kézi erő segítségével hordágyon keresztül fogják a mentést elvégezni – mondta el Papp Zsolt tűzoltó alezredes.

A mentést végzőknek összesen 10 embert kellett megtalálniuk az épületben.

Egy évben több ilyen jellegű gyakorlaton vesznek részt a katasztrófavédelem szakemberei annak érdekében, hogy éles helyzetekben a lehető legjobban tudjanak teljesíteni.

– Ezeket az elméleti és gyakorlati felkészítéseket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egy évben többször ellenőrzi. Ilyenkor kíváncsiak vagyunk arra, hogy az elméletben elsajátított tudásanyagot hogy tudják átváltani gyakorlati tudásba, hogy tudják a tűzoltóságon begyakorolt technikákat éles esetben is alkalmazni – tette hozzá az alezredes.

A gyakorlaton a gyöngyösiek mellett a hevesi katasztrófavédők is részt vettek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság