Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ruhaadomány

Ruhaadomány

Több mint száz rászorulón segített a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A Nyolcvanasban szombaton tartott ruhaosztásra első sorban a többgyermekes családokat és a kisnyugdíjasokat várták. A Hit Gyülekezete tagsága által összegyűjtött 1 tonnányi ruhaneműből minden érdeklődő annyit vihetett, amennyire szüksége volt. Az Egressy Béni Általános iskolából senki sem távozott üres kézzel, de üres hassal sem, a gyerekek pedig a meglepetés szaloncukornak örülhettek legjobban.

Idén ez már a második nagyszabású karitatív akció, melyet a 30 éves fennállását ünneplő Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat szervezett Gyöngyösön. Februárban ruhát és tartós élelmiszert osztottak az aktivisták, most csak ruhát, de nagyon sokat.

Hirdetés
cinema-bridge

Több évre visszamenő tapasztalat, hogy egyre több a rászoruló ember, így egyre nagyobb szükség van a karitatív akciókra, mondja az aktivista. Tekintettel a közelgő télre most a melegebb ruhák, kabátok, pulóverek voltak a keresettek. Matiny István először járt a Hit Gyülekezete ruhaosztásán. Nem jött hiába.

István az új cipőjét mutatja. Azt mondja, az előző cipőjét lomtalanításkor szerezte, de az nem volt ilyen szép mint ez. A ruhaneműből minden érdeklődő annyit vihetett, amennyire szüksége volt. Ez az asszony az egész családját fel tudja az itt találtakból öltöztetni.

A szervezők több tálca zsíroskenyérrel és több kondérnyi teával is készültek. Így nem csak üres kézzel, de üres hassal sem távozott senki a ruhaosztásról.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság