Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Járdafelújítás Abasáron

Járdafelújítás Abasáron

Közel egy kilométer járda újult meg az idei évben Abasáron. A beruházás több mint 2,5 millió forintból, 100%-ban önerőből valósult meg. Az aszfaltozás előtt megújították a közműveket is annak érdekében, hogy az érintett útszakaszt ne kelljen a közeljövőben felbontani például egy csőtörés miatt.

1 kilométer hosszú szakaszon újult meg a járda Abasáron a Vörösmarty utcában. Az érintett útszakasz nagyon forgalmas, ezért az ott élők, illetve a rendszeresen arra járók örülnek a fejlesztésnek. A lakóknak ráadásul nem kellett fizetniük a járdaépítésért, csak abban az esetben, ha a kocsi beállót is fel akarták újíttatni.

– 64 tonna aszfalt, 44 tonna beton és 60 tonna murva lett beleépítve ebbe a járdába. Több mint 2,5 millió forint összeget szántunk rá. Itt csak anyagösszeget mondok. A közmunkásaink segítségével és a nonprofit kft-nk segítségével végeztük ennek a járdának a kiépítését – sorolta dr. Lénártné Benei Anikó polgármester.

Hirdetés

Az önkormányzat két ütemben végzett munkálatokat az érintett útszakaszon. 2015-ben a közművek újultak meg, idén pedig a csapadékvíz elvezetők és a járda.

– Az út megújulásával alkalmassá vált a bogárhátú út arra, hogy a vízelvezetőkbe, az árokba kerüljön bele a csapadékvíz. Így nagyon kellett figyelni, hogy az átereszek mekkora méretűek. Ott kooperáltunk az ott lakókkal és egyeztettünk és ahol cserélni kellett, ott az átereszeket kicseréltük. Munkadíjat nem kértünk, azonban az áteresz összegét nekik kellett fizetni – tette hozzá a polgármester.

Az abasári önkormányzat a jövő évben szeretné folytatni a munkát a Vörösmarty úton, valamint szeretnék korszerűsíteni a közintézmények körüli járdákat is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság