TOP 50

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megjelent a TOP 50 kiadvány, a megye 50 legjelentősebb vállalkozását rangsorolva, a gazdasági mutatók alapján. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Heves Megyei Hírlap együttműködésében, már 10. alkalommal jelent meg a kiadvány.

A kiadvány arra hivatott, hogy elemezzük szűkebb pátriánk – Heves megye gazdasági helyzetét, lehetőséget teremtve arra, hogy elhelyezhessük önmagunkat a gazdasági palettán, megmutatva eredményeinket és nehézségeinket- mondta a kiadvány bemutatóján a kamara elnöke. Az idei évben abszolut első a hatvani Bosch, mind hozzáadott érték, nettó árbevétel, és átlagos állományi létszám tekintetében is. Az 50 legjelentősebb gazdasági vállalkozást a NAV adatai alapján állítják össze minden évben, ez az 50 cég jelenti a megye gazdaságának gerincét. A feldolgozóiparhoz és a járműiparhoz kapcsolódó cégek a legjelentősebbek – mondta el Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke, aki szerint Gyöngyös és térsége az egyik meghatározó súlypontja a megye gazdaságának.

A fejlődés negatívuma, hogy a megye teljes területén jelentkezik a munkaerőhiány – hangzott el a bemutatón. Az idén is 17. helyen szerepel a ranglistán a gyöngyösi K&V Fuvarozási Kft. ahol szintén küzdenek ezzel a problémával.

A munkaerőpótlás érdekében nagyon fontos, hogy a szakképzés területén is tudjanak előre lépni, így az Eszterházy Károly Egyetem a Tudás Központjaival igyekszik a képzési palettát a gazdaság szolgálatába állítani – hangzott el az eseményen.


Tovább az archívumra