Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetettek

Kitüntetettek

December elsején két gyöngyösi vállalkozó kapott elismerést Budapesten, a Príma Primissima Gálán. Uracs József az Országhos Év vállalkozója, és Báry Péter a Magyar Gazdaságért díjat vehették át Varga Mihály Nemzetgazdasági minisztertől. November végén pedig Dunai György Sándorné és Kocsis Sándor vehetett át Év vállalkozója elismerést. Eddigi munkásságukról és jövőbeli terveikről Fórum című műsorunkban beszéltek.

Telekommunikációs szakemberként kezdte, ám az Év vállalkozója díját már a vendéglátásban végzett munkájáért vehette át Uracs József. Elmondta, az elmúlt évben érezhető volt az ország gazdasági fejlődése, ám van még munka.

– Nincs 4 csillagos szállodája Gyöngyösnek. Ez nagyon szükséges lenne, hogy legyen, és nem csak egy hanem több is, mert úgy lehetne turisztikai szempontból életképesebbé tenni ezt a várost – vélekedett.

Hirdetés
cinema-bridge

Egyedi gépek fejlesztésével, gyártásával és üzembe helyezésével foglalkozó cég gyöngyösi ügyvezetője Magyar gazdaságért díjat kapott idén. Báry Péter hangsúlyozta, komoly szaktudás és csapatmunka áll az elismerés mögött.

– Amikor mi szerződést kötünk, hihetetlenül hinni kell az embernek magában és még jobban hinni a mögötte lévő emberekben, hogy amit mi megígérünk, leírunk, az valóban 3 hónap múlva, vagy fél év múlva bekerül gyártásba és a legnagyobb autógyárakhoz kerül az a termék, amit a mi gyártósorainkon előállítanak – magyarázta.

A budapesti vendéglátásban töltött évek után 14 évvel ezelőtt kezdett a borászat területén tevékenykedni Gyöngyösön Dunai György Sándorné. A komoly technológiával rendelkező borászatot üzemeltető szakember munkáját idén az Év vállalkozója díjjal ismerték el.

– Egy nagyon jó csapat dolgozik, hogy minél nagyobb üzleti részt tudunk a belföldi palackos piacon elérni, ez mindenképpen a jövő. Elhangzott a szálloda, az épületünk, ami a századfordulón épült, abból egy 4 csillagos szállodát szeretnénk. Beindulnak jövőre a szállodai pályázatok, úgyhogy bízunk benne, hogy lesz Gyöngyösnek 4 csillagos szállodája – jelentette ki.

Kocsis Sándor is az Év vállalkozója. Az ivóvízvezeték, csapadékvíz és szennyvízhálózatok kiépítésével foglalkozó cég ügyvezetője családi hagyományt vitt azzal tovább, hogy ebben a szakmában helyezkedett el. A jelek szerint pedig a cég fejlődése is garantált.

– Én azt mondtam a fiamnak, hogy válaszd ezt a szakmát, meggazdagodni nem fogsz, de megélni egy családdal egész életen keresztül biztosan. A területünket megvásároltuk a telephely fejlesztésében gondolkodunk, pályázataink vannak beadva. Bízom benne, hogy ezek sikerrel szerepelnek – fogalmazott.

Ugyancsak Év vállalkozója díjat kapott az ipari és hűtéstechnológiai villamos szerelési munkákat végző cég ügyvezetője, Király Gábor is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság