Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Édes újjászületés

Édes újjászületés

Ismét funkciót kapott a gyöngyösi Főtér egyik emblematikus épülete. Az egykoron bankként majd cipészkellék boltként, majd húsboltként működő épületben decembertől egy cukrászda kezdte meg működését, melynek ünnepélyes átadóján elhangzott, a hiányt pótló beruházás, ami kulturális célokat is fog szolgálni, jelentős turisztikai vonzereje lehet a városnak a jövőben.

A gyöngyösi Fő tér, egyik frekventált épülete, a 2000-es évek közepétől üresen állt, így épp ideje volt, hogy életet leheljenek bele, élettel töltse meg a Fő teret – hangzott el a cukrászda ünnepélyes megnyitóján. Az épület kisebb-nagyobb megszakításokkal, de mindig fontos szerepet játszott a város történetében- hangsúlyozta az ünnepségen Hiesz György polgármester.

Eger és Salgótarján után, Gyöngyösön is megnyitotta cukrászdáját a Nógrád megyei kereskedő család. Szó Gellért és Dániel, a cukrász és pék végzettségű testvérpár, édesanyjukkal közösen néhány éve alapították a vállalkozást, amely nagyon gyorsan országos ismertségre tett szert, ugyanis készítményeikkel 2015-ben és 2016-ban is kiérdemelték az Ország tortája, 2017-ben pedig az ország legjobb croassant-ja címet. Azért választották Gyöngyöst, mert megtetszett nekik a város – mondta a megnyitón, Szó Katalin ügyvezető.

A testvérpár tanult Olaszországban és Franciaországban, hogy ott sajátítsák el a tradicionális pék- és cukrászsütemények elkészítését, fontos számukra a minőség, termékeik színezék és adalékanyag mentes. A test táplálásán túl a lélek táplálását is fontosnak tartják, így a cukrászdában rendszeresen tartanak majd irodalmi esteket, kiállításokat, így gazdagítva a város kulturális palettáját is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - India
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság