Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem fizet a Jobbik

Nem fizet a Jobbik

Az Állami Számvevőszék által kiszabott 660 millió forintos bírsággal kapcsolatos legújabb fejleményekről tartott sajtótájékoztatót Vona Gábor. A Jobbik elnöke emellett beszélt választókerületi körútjáról és annak céljairól is.

660 millió forintos bírságot szabott ki 2017. december elején az Állami Számvevőszék a Jobbikra. A párt tavaly év végén írásban reagált a jelentésre. Vona Gábor elmondta, arról, hogy a Számvevőszék ítélete jogerőre emelkedett és az első részletet 15 napon belül ki kell fizetni, előbb értesültek a médiából, mint hivatalos úton.

– A tegnapi napon Varga Mihály miniszter arra kérte a NAV-ot, hogy folytassanak tárgyalásokat a bírság elhalasztásáról. Én azt gondolom, hogy ez sok mindent megmutat, hogy valójában nem a magyar hatóságok és nem a magyar állami szervek uralják ezt a folyamatot, hanem a kormány, illetve a Fidesz politikai céljai – húzta alá Vona Gábor.

A párt elnöke hangsúlyozta, most nem ezzel, hanem az áprilisi választásokkal foglalkozik. A következő hetekben igyekszik felvenni a kapcsolatot a választókerületében élő emberekkel.

– A mai napon Gyöngyösön, Gyöngyöstarjánban és Gyöngyöspatán, holnap pedig Kápolnán, Kálon és Verpeléten találkozom választópolgárokkal. Egyrészről a programomat ismertetem, másrészről a bérunióval kapcsolatban gyűjtünk aláírásokat, ami most már több hónapja folyik, harmadrészt pedig meghallgatom az embereket – sorolta.

Vona Gábor elmondta, úgy gondolja, hogy az Állami Számvevőszékkel kapcsolatos ügyben lesznek még fejlemények, ám azt is hangsúlyozta, hogy a párt a kiszabott bírságot önként a jövőben sem fogja kifizetni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság