Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem fizet a Jobbik

Nem fizet a Jobbik

Az Állami Számvevőszék által kiszabott 660 millió forintos bírsággal kapcsolatos legújabb fejleményekről tartott sajtótájékoztatót Vona Gábor. A Jobbik elnöke emellett beszélt választókerületi körútjáról és annak céljairól is.

660 millió forintos bírságot szabott ki 2017. december elején az Állami Számvevőszék a Jobbikra. A párt tavaly év végén írásban reagált a jelentésre. Vona Gábor elmondta, arról, hogy a Számvevőszék ítélete jogerőre emelkedett és az első részletet 15 napon belül ki kell fizetni, előbb értesültek a médiából, mint hivatalos úton.

– A tegnapi napon Varga Mihály miniszter arra kérte a NAV-ot, hogy folytassanak tárgyalásokat a bírság elhalasztásáról. Én azt gondolom, hogy ez sok mindent megmutat, hogy valójában nem a magyar hatóságok és nem a magyar állami szervek uralják ezt a folyamatot, hanem a kormány, illetve a Fidesz politikai céljai – húzta alá Vona Gábor.

Hirdetés

A párt elnöke hangsúlyozta, most nem ezzel, hanem az áprilisi választásokkal foglalkozik. A következő hetekben igyekszik felvenni a kapcsolatot a választókerületében élő emberekkel.

– A mai napon Gyöngyösön, Gyöngyöstarjánban és Gyöngyöspatán, holnap pedig Kápolnán, Kálon és Verpeléten találkozom választópolgárokkal. Egyrészről a programomat ismertetem, másrészről a bérunióval kapcsolatban gyűjtünk aláírásokat, ami most már több hónapja folyik, harmadrészt pedig meghallgatom az embereket – sorolta.

Vona Gábor elmondta, úgy gondolja, hogy az Állami Számvevőszékkel kapcsolatos ügyben lesznek még fejlemények, ám azt is hangsúlyozta, hogy a párt a kiszabott bírságot önként a jövőben sem fogja kifizetni.


Tovább az archívumra