Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A vízműre hivatkoznak a csalók

A vízműre hivatkoznak a csalók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csalók élnek vissza a Heves Megyei Vízmű Zrt. nevével, akik vízvizsgálat céljából próbálnak meg bejutni lakásokba. Bár a szolgáltatóhoz Gyöngyösről még nem érkezett ilyen bejelentés, az üzemegység vezetője óvatosságra inti a fogyasztókat.

Új módszerrel próbálnak bejutni lakásokba azok a csalók, akik a Heves Megyei Vízmű dolgozóinak adják ki magukat. A gyöngyösi üzemegység vezetője elmondta, a lakók könnyen felismerhetik azokat, akik vissza szeretnének élni a szolgáltató nevével.

– A Heves Megyei Vízmű Zrt. és a szolgáltatók között a szolgáltatási határ a vízmérő akna. Tehát mi csak odáig vagyunk jogosultak bemenni. Semmilyen esetben nem kopogunk be azért, hogy vízvizsgálatot végezzünk. Abban az esetben kerülhet ilyenre sor, ha a fogyasztó jelzi felénk, hogy ő szeretné ezt kérni, de nyilván az egy teljesen más procedúra ott felveszi velünk a kapcsolatot, egyeztetett időpontban jelentkezünk nála – magyarázta Kovács László a gyöngyösi üzemegység vezetője.

Szükség esetén a város vízminőségének mérését a szakemberek nem lakásokban végzik.

– Semmilyen vízműves kolléga nem megy be az érintett ingatlanokhoz azért, hogy vízvizsgálatot végezzen. Az ilyen vízvizsgálatoknak a kijelölt eszközei a közterületen lévő közkutak – hangsúlyozta.

Bár a gyöngyösi üzemegységhez nem érkezett még ilyen jellegű bejelentés, Kovács László figyelmességre és óvatosságra inti a lakókat.


Tovább az archívumra