Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városbál

Városbál

Két gyöngyösi, fogyatékossággal élőkkel foglalkozó intézményt támogatták idén a városbál résztvevői. A belépőkből és az egyéb felajánlásokból több mint 2 millió forint gyűlt össze az este folyamán.

A Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Intézmény volt az egyik kedvezményezettje az idei Városbálnak. A fogyatékkal élő gyerekek terápiájával foglalkozó iskola sokat fejlődött az elmúlt években. A bálon befolyt összeget további beruházásokra fogják fordítani.

– Egyrészt a látássérült tanulóinkat, másrészt az orientációs problémákkal küzdő tanuló, illetve a járni tanuló kisgyermekeinket – több ilyen gyermek van, aki az intézményben tanul meg járni – ezt a tevékenységét segítsük nekik ezzel a taktilis vezető sínnel, amiről önök már nagyon sokat hallottak és nagyon reméljük, hogy sikerül is ezt megvalósítani – mondta Daru Éva, a Petőfi Sándor EGYMI igazgatója.

A Városbál bevételéből támogatott másik szervezet a szintén fogyatékossággal élőkkel foglalkozó Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány. A pénzt az intézmény tetőszerkezetének felújítására fogják fordítani.

– Amit a kollégák, az Évák az EGYMI-ben felépítenek, azt mi folytatjuk a fogyatékosok nappali intézményében, a családban nevelkedő fogyatékosoknál és örömmel tudom bejelenteni önöknek, hogy 2011-ben amit a Legyen mindig otthonuk alapítvány célul tűzött ki maga elé, hogy egy 10 fős fogyatékkal élő fiatal felnőttek életvitelét segítő, támogatott lakhatást építsen ki könnyítve ezzel a családok helyzetét, ez megvalósult a tavalyi évben – sorolta
266_2055_01
25:40-26:14 – Maka Piroska kuratóriumi elnök.

Hiesz György polgármester követendő példának tartja, hogy aki megteheti, segít az arra rászorulókon.

– Tanárok, beosztott mérnökök, egy cég munkásai, tehát mindenki itt van, aki úgy gondolta, hogy valami picit a szórakozása mellett adakozik is. És a valami pici az nem is pici, hiszen 15.000 Ft volt a belépő, amiből 8000 Ft megy jótékonysági célra, a teljes tombola is és nagyon sok cég, magánszemély pedig külön is utalt a két szervezetnek és így jött össze ez a több mint 2 millió forint – fogalmazott.

A bálozók megkóstolhatták az Év Bortermelőjévé választott Szőke Mátyás borait, valamint a műsor keretein belül megismerkedhettek helyi tehetségekkel is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság