Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bepillantás

Bepillantás

Nyílt napot tartottak ma az első és második osztályos gyerekek szüleinek az Autista Segítő Központban. A szülők megismerkedhettek az intézményben folyó munkával és választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre is.

Van, aki az írást gyakorolja és van, aki már a pihenő idejét tölti ebben a tanulócsoportban. Évek óta nyílt nap keretein belül mutatkozik be a gyöngyösi Autista Segítő Központ az autizmussal élő gyerekeket nevelő szülőknek. Idén első alkalommal az első és második osztályos gyerekek szülei ismerkedhettek meg az intézményben folyó munkával.

– Egyrészt bejárós, másrészt bentlakós szülőket is várunk, igazából nagyon sokan érdeklődnek az intézményünk iránt, most ebben az évben úgy gondoltuk, hogy ezt szervezett keretek közé fogjuk tenni, tehát egyszerre nyújtunk egy általános tájékoztatást, utána körbejárjuk az intézményt, bemutatjuk az intézményben folyó pedagógiai és szociális tevékenységet, utána pedig lehetőséget adunk a szülőknek, hogy egyéni kérdéseket esetleg hogyha egyéni problémákban segítséget tudunk nyújtani – mondta Kis Erzsébet intézményvezető.

Az Autista Segítő Központba járó gyerekek kis, 5-6 fős csoportokban tanulhatnak. A terápiás lehetőségeknek és a fejlesztő tevékenységeknek hála az intézmény vonzáskörzete nagy.

– A bejárós gyerekek Heves megyéből érkeznek, tehát ahol a szülők még meg tudják oldani a napi bejárást – Hatvan, Petőfibánya, Gyöngyös. Ez a vonzáskörzet az, ami megjelenik. Illetve a bentlakó gyerekeknek országos a lefedettség, tehát az ország minden pontjáról érkeznek gyerekek. Most is nagyon sokan érdeklődnek akár az ország másik feléből is az intézményünk iránt -tette hozzá Kis Erzsébet.

Idén három alkalommal nyitja ki kapuit az intézmény ilyen célból a szülők előtt. Akik lemaradtak a mai nyílt napról, február 15-én és 27-én még bepótolhatják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:09
Cimbaliband - Aki szeret
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság