Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Speciális étrend támogatása

Speciális étrend támogatása

Az önkormányzat a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is biztosítja, az ételallergiás gyermekek részére a speciális étkeztetést ezen felül átvállalja a gyermekek étrendjének a többletköltésségét a szülőktől. Ezt a döntést a gyermekjóléti szolgáltatásokról szóló rendeletbe is beemelték, melynek szükségességét azért vélték jelentősnek, mert egyre több az ételallergiások száma.

Karikázzák a kolbászt a leveshez, készül az ebéd a speciális ebédet igénylő gyerekeknek. Évről évre egyre több az ételallergiás gyermek, ezért került januárban egy előterjesztés a gyöngyösi képviselő-testület elé, miszerint ezzel mindenképp foglalkozni kell. Több 1000 gyermek étkeztetéséről gondoskodik az önkormányzat, közülük jelenleg 50-en speciális étrendet igényelnek, ennek bekerülési költsége magasabb a normál étrendénél. A képviselők arról döntöttek, hogy ezt a többletköltséget átvállalja az önkormányzat a szülőktől.

Magyarországon évek óta növekedik a speciális étrendet igénylő emberek száma. Az ételintoleranciának sok változata létezik, mely egy gyermeknél többnek a kombinációja is felléphet. Ezeket a betegségeket szakorvos állapítja meg, melynél szigorú diétát írnak elő.

Hirdetés
cinema-bridge

A Kálváriaparti Általános Iskola konyháján egy külön konyharészt építettek ki a speciális ételek elkészítésére, s ez lehetővé teszi az alapanyagok elkülönített tárolását is.

Az intézmény 10-12 féle diétás ételt főz, hogy a Gyöngyös és környező települések óvodáinak, bölcsödéinek és iskoláinak biztosítani tudják a gyermekek étkeztetését.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság

Képújság