Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Speciális étrend támogatása

Speciális étrend támogatása

Az önkormányzat a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is biztosítja, az ételallergiás gyermekek részére a speciális étkeztetést ezen felül átvállalja a gyermekek étrendjének a többletköltésségét a szülőktől. Ezt a döntést a gyermekjóléti szolgáltatásokról szóló rendeletbe is beemelték, melynek szükségességét azért vélték jelentősnek, mert egyre több az ételallergiások száma.

Karikázzák a kolbászt a leveshez, készül az ebéd a speciális ebédet igénylő gyerekeknek. Évről évre egyre több az ételallergiás gyermek, ezért került januárban egy előterjesztés a gyöngyösi képviselő-testület elé, miszerint ezzel mindenképp foglalkozni kell. Több 1000 gyermek étkeztetéséről gondoskodik az önkormányzat, közülük jelenleg 50-en speciális étrendet igényelnek, ennek bekerülési költsége magasabb a normál étrendénél. A képviselők arról döntöttek, hogy ezt a többletköltséget átvállalja az önkormányzat a szülőktől.

Magyarországon évek óta növekedik a speciális étrendet igénylő emberek száma. Az ételintoleranciának sok változata létezik, mely egy gyermeknél többnek a kombinációja is felléphet. Ezeket a betegségeket szakorvos állapítja meg, melynél szigorú diétát írnak elő.

Hirdetés
cinema-bridge

A Kálváriaparti Általános Iskola konyháján egy külön konyharészt építettek ki a speciális ételek elkészítésére, s ez lehetővé teszi az alapanyagok elkülönített tárolását is.

Az intézmény 10-12 féle diétás ételt főz, hogy a Gyöngyös és környező települések óvodáinak, bölcsödéinek és iskoláinak biztosítani tudják a gyermekek étkeztetését.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság