Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keresztény alternatíva

Keresztény alternatíva

„A gyógyítás kultúrája a XXI. században. Keresztény alternatíva” címmel tartott előadást Dr. Velkey György a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a Kolping Házban. Hogyan változik a gyógyítás a technológia fejlődésével – egyebek mellett erre adott választ a szakember. Legközelebb Szekeres Pál, paralimpikon tart előadást „Esélyegyenlőség 2018” címmel március elején.

A kereszténység, a család és a társadalom kapcsolata – ezt vizsgálja előadássorozatain keresztül a Gyöngyösi KDNP alapszervezete a Családok éve programhoz kapcsolódva.

– A kormány 2018-ban meghirdette a családok évét, és természetesen ehhez a KDNP is szeretett volna csatlakozni, hiszen ez egy nagyon fontos, társadalmunknak tulajdonképpen az alapépítő köve a család, és hát mivel kereszténydemokrata néppárt vagyunk, ezért keresztény oldalról, keresztény szellemiségről is igyekszünk ehhez a témakörhöz hozzányúlni. Tehát a családot különböző aspektusokból, akár az esélyegyenlőséget tekintve, akár ugye az elmúlt alkalommal Soltész Miklós államtitkár úr előadását tekintve, vagy most éppen a gyógyítás keresztény szemmel, keresztény lelkülettel – című előadást tekintve – fogalmazott Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita, a Gyöngyösi KDNP alapszervezet elnöke.

Hirdetés
cinema-bridge

Legutóbb dr. Velkey György a Bethesda gyermekkórház főigazgatója látogatott el Gyöngyösre, aki arról beszélt elődadásában, hogy hogyan változik a gyógyítás a technológia fejlődésével, továbbá kiemelte: manapság nagyon sokan keresik az egészségügyi ellátórendszeren kívül a gyógyulásuk módját.

– Nem lehetetlen azoknak az értékeknek a megtartása, amik annak idején a gyógyítás ősi motívumaival egyértelműek voltak. Azt gondolom, egy református kórház vezetőjeként, akik igyekszünk a technika és a modern minősé irányítás minden szabályát betartva és annak minél jobban megfelelve, működve – hogy egyáltalán nem lehetetlen közösségben gyógyítani, az emberre a családokra figyelve egy komplex szemléletet megvalósítani – fogalmazott.

Legközelebb Szekeres Pál, paralimpikon, esélyegyenlőségért felelős miniszteri biztos, „Esélyegyenlőség 2018” címmel tart előadást március 7-én.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság