Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátra, a szívem közepe

Mátra, a szívem közepe

„Mátra a szívem közepe” címmel nyílt kiállítás a gyöngyösi Művelődési Központban. A tárlat különlegessége, hogy bemutatja Hajnalné Vadasi Ágnes szárazkötészeti munkáit, melyeket helyi amatőr fotósok természetben készült felvételeikkel tettek még színesebbé.

Hajnalné Vadasi Ágnes neve nem ismeretlen a helyi közéletben, hiszen virágkötészeti munkáival sokan találkozhattak már. Az évtizedek óta aktívan alkotó művész, fiatal kora óta készült erre a pályára, azt mondja rengeteg szorgalom és kitartás szükséges ehhez a szakmához.

– Ez a szakma nemcsak egy megélhetés. Ha valaki szívvel-lélekkel csinálja, mint minden más munkát kellene és ha valaki úgy érzi, hogy ez ő, alázattal, tisztelettel, egy önkifejezés, egy csoda. Rettenetes kitartás kell hozzá, de aki érez magában ehhez ambíciót és megfelelő alázatot annak ajánlom – magyarázta Hajnalné Vadasi Ágnes, virágkötő.

Hirdetés

Ágnes a kiállítását fényképekkel képzelte el, melyekkel még inkább hangsúlyozni kívánta a természet szépségeit, a Mátra sokszínűségét. Ekkor jött az ötlet, hogy felkérjék a gyöngyösi fotósokat egy ilyen témájú fényképsorozat összeállítására.

A fotósok örömmel fogadták a felkérést, szívesen közreműködtek képeikkel és mutatták meg a Mátrát, fotós szemmel is.

– Gyöngyösön nagyon sok remek fotós van. Én igyekszem, hogy a legtöbbel tudjam tartani a kapcsolatot, követem a munkáikat. Remélem, hogy nagyjából ismerem a képeiket is. És így tulajdonképpen felkértem magamon kívül még 9 kedves fotós barátomat, hogy 2-2 képpel próbáljuk meg színesíteni ezt a kiállítást – árulta el Kalácsi René.

Az alkotók közös tárlatát február 28-áig tekinthetik meg az érdeklődők a gyöngyösi művelődési központban. Az intézmény egyébként novemberben ünnepli majd fennállásának 40. évét, ennek a jubileumi évnek az alkalmából pedig, minden hónapban más és más témájú kiállítással készülnek a közönség számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság