Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Drágulhat a kenyér

Drágulhat a kenyér

A pékségekre háruló plusz költségek miatt drágulhatnak a kenyerek és a pékáruk is. A legtöbb sütödében már tavaly év végén, vagy év elején sor került egy áremelésre, ám idén újabb drágulás várható.

A kenyér és a péktermékek áraiba építik a rájuk háruló többletköltségeket a sütőipari vállalkozások. Ez a gyöngyösi pékség már tavaly év végén áremelésre kényszerült. A közeljövőben pedig újabb drágulásra lehet számítani.

– Már volt egy lépcsőben egy áremelés, de sajnos a liszt hogyha tovább fog emelkedni, és várható még egy körülbelül 10 százalékos lisztár-emelés, akkor azt is követnünk kell, mert már annyira pengeélen táncolunk, hogy muszáj áthárítanunk a vevők felé ezeket a költségnövekedéseket – magyarázta Molnár Sándor, a Molnár Pékség tulajdonosa.

Hirdetés
cinema-bridge

Ebben a pékségben egyelőre az okozott áremelkedést, hogy januárban jelentős összeget kellett fordítani béremelésre is.

– Sajnos itt a mi környékünkön nem is csak a minimálbérrel kell számolni, hanem itt az ipari parkok betelepülése miatt és ez elég nagy munkaerő elvonzással jár. Sokkal nagyobb mértékben kellett béreket emelnünk, mint ami a minimálbér növekedésének a tendenciája – tette hozzá a tulajdonos.

Molnár Sándor elmondta, az esetek jelentős százalékában igyekeznek az áremelkedést az utolsó megoldásként alkalmazni, bizonyos esetekben azonban elkerülhetetlen a pékáruk drágulása.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
ko-Logikus - környezetvédelmi magazin
18:36
Reklám
18:40
Nézőtér - kulturális magazin
19:11
Reklám
19:14
Fejezetek Magyarország közlekedéstörténetéből 14. rész
19:44
Kilátó - megyei magazin
20:11
Reklám
20:14
pusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
20:30
Képújság