Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kincsesbarlang 2

Kincsesbarlang 2

„Kincsesbarlang 2” névvel újabb szociális adománybolt nyílt Gyöngyösön, a Koháry úton. Az ALMAVIRÁG ÖSSZEFOGÁS, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezetnek nemrégiben be kellett zárniuk egy másik üzletüket, most azonban egy forgalmas helyen igyekeznek jót tenni másokkal. A szervezet a jövőben egy hasonló alapon működő bútorboltot is szeretne nyitni majd.

„Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel.” – ez a jelmondata és a hitvallása az Almavirág Értékteremtő Szövetkezetnek. Ebben a szellemben hozták létre legújabb szociális boltjukat, mellyel a rászorulókon szeretnének segíteni a későbbiekben is.

– Talán itt meg fognak tudn, találni minket és tudunk majd nekik is segíteni. Azoknak az embereknek, akik itt vannak Gyöngyösön és még nem ismertek annyira, hogy most ide berendezkedjenek, lehet, hogy használt dolgokat szeretnének venni, itt könyvektől kezdve a különböző étkészleteken keresztül minden mást is meg lehet vásárolni a ruhákon kívül. Én azt gondolom, hogy ilyen szempontból igény lesz a munkánkra, igény lesz arra, amit mi csinálunk – fogalmazott Liszkainé Aradi Mária, az ALMAVIRÁG ÖSSZEFOGÁS, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet alapíója.

Hirdetés

Hiesz György polgármester az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: fontos, hogy a tudatos adományozást, az adományozási kultúrát fejlesszék itt Gyöngyösön is.

– Ráébreszti az embereket, hogy amit otthon gyűjtünk, minden évben a legújabb divat szerint vásárolunk és még használható, jó minőségű – más nagyon szívesen használná. Évekig gyűjtjük, moly rágja, összepenészedik – majd akkor visszük el. Szerintem előbb kell otthon szortírozni és sok-sok szerencsétlen vagy kevésbé szerencsés sorsú embernek tudnak segíteni – magyarázta.

Liszkainé Aradi Mária elmondta: reményeik szerint a jövőben más jellegű adományboltot is tudnak nyitni.

– Ami még benne van a terveinkben, egy olyan kincsesbarlangot nyitni, ami kifejezetten bútorok szociális adományboltja lenne, szeretnénk közösségi tereket létrehozni, közösségi terekhez épületet speciális módon berendezni – sorolta.

Mindemellett értékteremtő rendezvényeket is szeretnének majd tartani. Összesen már 29 tagja van a szövetkezetnek, és 7 alkalmazottat tudnak foglalkoztatni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A díszfegyver kovács – dokumentumfilm
15:06
Meru - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság