Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keresztény bál

Keresztény bál

Megtartották Gyöngyösön a hamvazószerda előtti utolsó farsangi mulatságot. A Kolping Házban megrendezett telt házas keresztény bálon csaknem kétszázan vettek részt. Az ökumenikus farsangra minden felekezet tagját várták a rendezők, a tombolából befolyt összeget pedig ezúttal a gyöngyösi Caritas csoportoknak ajánlották fel.

A nagyböjt előtti időszak utolsó hétvégéjén rendezték az egyik legnépszerűbb farsangi mulatságot, a keresztény bált, ami mint mindig, most is ökumenikus volt. A Kolping Család elnöke szerint a rendezvény a közösségről és a jókedvről szól.

– Nekünk ez először is egy hagyomány, most már 14. alkalommal tartjuk meg ezt a bált és tulajdonképpen az idei Kolping Akadémiai előadássorozat is arról szólt, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Hát ezt a vidámságot, ezt az összetartó szeretetközösséget jelenti többek között és tulajdonképpen ez a közösség annyira várja ezt a bált, hogy idén sem, úgy mint tavaly sem, meg sem hirdettük. Még mielőtt tudtam volna pontosan, hogy mikor lesz, már betelt a létszám – mondta László Ferenc, a Kolping Család elnöke.

Hirdetés

A bált Posztós Erik alsóvárosi plébános nyitotta meg, aki szerint a keresztény ember számára a farsangi időszak arról szól, hogy érezzük magunkat jól és igényesen tudjunk szórakozni, köszöntőjét pedig egy vicces történettel kezdte.

– Javítom a dolgozatokat és látom azt, hogy az egyik fiú azt írja, hogy példabeszéd a kovácsról. Hú mondom ez igen, nem hallottam ilyet még életemben kovácsról. Biztos valamilyen apokrif evangéliumról szó. Elkezdem olvasni, hogy veszi az asszony a véka lisztet és belekeveri a kovácsot – mesélte.

A zsúfolásig megtelt Kolping Házba még a tavalyitól is többen – közel kétszázan – érkeztek, a vendégkörről pedig el lehet mondani, hogy összeszokott társaság, hiszen a legtöbben visszajáró vendégek a keresztény bálon.

A bál résztvevői és a szervezők nem csak a jókedvről gondoskodtak, hanem a tombolából befolyt összeggel adakoztak is. A mintegy félmillió forintnyi adománnyal a gyöngyösi Caritas csoportok munkáját segítik az idei évben. A mai nappal véget ér a farsang. Holnap hamvazószerdával kezdetét veszi a negyven napos a nagyböjti időszak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A díszfegyver kovács – dokumentumfilm
15:06
Meru - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság