Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ünneplés és toborzás

Ünneplés és toborzás

A Magyar Vöröskereszt fennállásának 97. évfordulóját ünneplő Gyöngyösi Ifjúsági tagozata tartott gyűlést a Kolping Házban. Az ifjúsági vöröskereszt fő profilja az elsősegélynyújtás és a véradás. A gyűlés egyik fő célja a fiatalok toborzása volt, emellett tanították az újdonsült tagokat.

A Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Ifjúsági tagozata idén ünnepli 97. évfordulóját. A tagok 2 hetente összegyűlnek, hogy gyakorolják és tanítsák az új önkénteseket az elsősegélynyújtásra. Ez alkalommal az újraélesztés lépéseit vették át.

– Az ifjúsági vöröskeresztnek az egyik fő profilja az elsősegélynyújtás meg ennek a népszerűsítése, ehhez nagyon sok program kapcsolódik pl ilyen országos rendezvények közül nyáron szokott lenni a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat ebből is minden megyének küldenie kell önkénteseket akik ugye a Balaton partján nyújtanak elsősegélyt az arra rászorulóknak – magyarázta Csörgő Kata önkéntes.

Az ifjúsági tagozat feladatai közé tartozik még a drogprevenció és a véradásszervezés is. Segítő kézre mindig szükség van, ezért szívesen várják az új önkéntesek jelentkezését, hogy közösen alkossanak egy szuper csapatot.

– Iskolákban néha tartunk előadásokat illetve szoktunk rendezni versenyeket, ahol kisebbek is megismerhetik az elsősegélynyújtást és később a vöröskeresztet is – sorolta Liszkai Levente, a szervezet önkéntese.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt missziója, hogy képviselje a magyar ifjúság céljait és érdekeit, emellett elősegítse a fiatalok életének és egészségének védelmét.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság