Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Félnek és háborognak

Félnek és háborognak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hajléktalan férfi tartja rettegésben a Dél- Kálváriai lakótelepen élőket. Panelházak pincéjében húzza meg magát, gyakran kisebb-nagyobb dolgát is ezeken a helyeken végzi, emellett pedig nőket és gyermekeket is megpróbált már molesztálni. A körzeti képviselő jelezte ezt a Gyöngyösi Rendőrkapitányság felé, és most fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el az érintett területre. A hatóságok most arra kérik a lakosokat, hogy ha bármi észrevételük van, jelezzék azt feléjük, hiszen így még hatékonyabban tudnak eljárni.

Félnek és felháborodottak – ez jellemzi a Warga László és Kócsag utcai lakókat egy ideje. Félelmük nem alaptalan. Egy hajléktalan férfi okoz nem kis gondot a „dombi lakóknak”, de nem csak nekik, hiszen a város több pontján is felbukkan időközönként.

– Ez a férfi meglátogatja ezeket a lépcsőházakat, ezeknek a pincéit, padlásait, lépcsőfeljáróit, esetleg ott is alszik, volt úgy sajnos, hogy a kisebb-nagyobb dolgát is ott végezte el. De ami nagyobb probléma az az, hogy olyan jelzést is kaptam, miszerint nőket és gyermekeket molesztált – sorolta Besze Andrea önkormányzati képviselő.

A Család és Gyermekjóléti Szolgálat már kereste ezt a személyt, a Népegészségügyi Intézettel és a szakorvossal is felvették a kapcsolatot – mondta dr. Horváth Gábor – továbbá kezdeményezték a gondnokság alá helyezését is.

– Ha valakinek a belátási képessége nem teljes mértékben, illetve teljes mértékben csökken, akkor van lehetőség a járási gyámhatóságnál kezdeményezni a gondokság alá helyezést. A Ptk. konkrétan leírja, hogy kiknek van hozzá jogosultsága, mint hozzátartozó, ügyész – magyarázta.

A körzeti képviselő jelezte ezt a problémát a Gyöngyösi Rendőrkapitányság felé. A férfiről az is kiderült, hogy büntetett előéletű, és pártfogói felügyelet alatt áll – tudtuk meg Besze Andreától.

– Volt, aki arra panaszkodott, hogy a gépjárművét, hogy a gépjárművét levizelte, széklettel kente ki, leköpködte, szeméttel borította be, mások arról panaszkodtak, hogy agresszív és gyermekeket molesztált, sajnos a mai napon ezt megerősítették, volt, aki távoltartási végzést is kért ellene. Volt olyan lakó, aki mondta, hogy a Fő térről a Nyolcvanasba menet, sötét téli késő délután végig kísérte az úton, félúton elővette férfiasságát – hát ez nagyon megrettentette ugye az embert – sorolta tovább Besze Andrea.

A képviselő és a rendőrség is mindenkit arra kér, hogy járjanak nyitott szemmel, vigyázzanak magukra, és ha bárki bármilyen információval rendelkezik, jelezze a hatóságok felé, hogy mielőbb megoldódjon a probléma.


Tovább az archívumra