Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tartós szeretet

Tartós szeretet

Március 4. és 11. között rendezik meg idén hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyöngyösi Ferences és nagy templomban is várják a felajánlásokat.
Liszt, konzervek, olaj, tea – több táska adomány gyűlt már össze az Alsóvárosi Plébánián – mutatja Prókai Istvánné, Karitász Csoportjának vezető.

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még Húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak.

– Most 4-től 11-ig tart a gyűjtés. A hagyomány szerint kitesszük a Szent Antal oltár elé egy kosarat, amibe a hívek, amikor jönnek a templomba, akkor oda beteszik a kis csomagjukat, ezek szinte mind név nélküliek ezek a csomagleadások. Bár nagyon sokan hoznak a be a portára is és akkor szépen gyűlik. Sőt. A gimnáziumi osztályban is az egyik osztály elkezdte ezt az akciót, és szinte az is hagyomány már, hogy ott is minden alkalommal gyűjtenek és ott is jelezték, hogy várhatunk 19-ére egy csomagot, amit majd átadnak nekünk – sorolta Prókai Istvánné, az Alsóvárosi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője.

Hirdetés
cinema-bridge

Mint kiemelte: helyi szinten több mint 50-60 családnak tudnak rendszeresen segíteni ezekkel az akciókkal.

– Tartós élelmiszereket várunk, merthogy azt tudjuk mi is továbbadni. Liszt, cukor, tészta, konzervek. Konzervekre nagy szükségünk van, mert nagyon sok olyan támogatottunk van, aki nem tud főzni, viszont egy konzervet meg tud enni bármikor és akkor annak tudunk ilyen csomagot összeállítani – magyarázta.

Ez pedig már a Szent Bertalan Templom, ahol szintén elkezdődött az adománygyűjtés. A felajánlásokat a szentmisék alkalmával, az oltár előtt gyűjtik, de ezen kívül hétköznapokon is bemehetnek a plébániára az adakozni vágyók.
A tavalyi évben, országos szinten mintegy 190 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 25 ezer családnak, idős, beteg, egyedülálló embernek tudtak segíteni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Korfu - kisfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság