Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tartós szeretet

Tartós szeretet

Március 4. és 11. között rendezik meg idén hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyöngyösi Ferences és nagy templomban is várják a felajánlásokat.
Liszt, konzervek, olaj, tea – több táska adomány gyűlt már össze az Alsóvárosi Plébánián – mutatja Prókai Istvánné, Karitász Csoportjának vezető.

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még Húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak.

– Most 4-től 11-ig tart a gyűjtés. A hagyomány szerint kitesszük a Szent Antal oltár elé egy kosarat, amibe a hívek, amikor jönnek a templomba, akkor oda beteszik a kis csomagjukat, ezek szinte mind név nélküliek ezek a csomagleadások. Bár nagyon sokan hoznak a be a portára is és akkor szépen gyűlik. Sőt. A gimnáziumi osztályban is az egyik osztály elkezdte ezt az akciót, és szinte az is hagyomány már, hogy ott is minden alkalommal gyűjtenek és ott is jelezték, hogy várhatunk 19-ére egy csomagot, amit majd átadnak nekünk – sorolta Prókai Istvánné, az Alsóvárosi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője.

Mint kiemelte: helyi szinten több mint 50-60 családnak tudnak rendszeresen segíteni ezekkel az akciókkal.

– Tartós élelmiszereket várunk, merthogy azt tudjuk mi is továbbadni. Liszt, cukor, tészta, konzervek. Konzervekre nagy szükségünk van, mert nagyon sok olyan támogatottunk van, aki nem tud főzni, viszont egy konzervet meg tud enni bármikor és akkor annak tudunk ilyen csomagot összeállítani – magyarázta.

Ez pedig már a Szent Bertalan Templom, ahol szintén elkezdődött az adománygyűjtés. A felajánlásokat a szentmisék alkalmával, az oltár előtt gyűjtik, de ezen kívül hétköznapokon is bemehetnek a plébániára az adakozni vágyók.
A tavalyi évben, országos szinten mintegy 190 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 25 ezer családnak, idős, beteg, egyedülálló embernek tudtak segíteni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság