Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ezüst kitűző

Ezüst kitűző

Munkája elismeréseként a Magyar Ápolási Egyesület Ezüst kitűzővel és elismerő oklevéllel jutalmazta Kissné Holczreiter Csilla, ápolónőt, a Bugát Pál Kórház Gyermekosztályának munkatársát. Az elismerést a Hatvanban rendezett megyei ápolók napján vette át a kitüntetett.

Kissné Holczreiter Csilla 1988-ban, a Bajza József egészségügyi szakközépiskola elvégzése után került a Bugát Pál Kórház gyermekgyógyászati osztályára. Tudását gyarapítva megszerezte előbb a csecsemő-és gyermekápoló közép-, majd a felsőfokú képesítést. Tudatosan készült erre a pályára.

– Már pályaválasztás idején gyerekekkel szerettem volna foglalkozni, először az óvónőképző jutott eszembe, de nem tanultam hangszeren játszani. Gakorlatunk során több osztályt, szakrendelést végigjártunk, egyre jobban megtetszett a gyerekosztály és az újszülöttrészleg is – emlékezett vissza a kezdetekre a kitüntetett.

Már 30 éve dolgozik a gyöngyösi kórház gyermek osztályán, töretlen odaadással látja el a rászoruló kis betegeket. Kedvességével, figyelmességével gyorsan elnyeri kis betegei bizalmát, szüleik tiszteletét. Mi az ami a pályán tartotta?

– A gyerekek, a rajzok amit kapunk tőlük, az hogy szeretnek minket, az, hogy szeretnének gyógyulni, ha már vidámak, jó kedvűek, az már jót jelent – sorolta.

Kollégái, felettesei mindenkor számíthatnak rá. Szakmai tudását boldogan adja tovább, tanítgatja az osztály fiatal nővéreit. A Magyar Ápolási Egyesületnek 1997 óta tagja. Hivatástudata, a szakma szeretete, méltó példaképpé teszi a jövő gyermekápolói számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság