Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új romantika felé

Új romantika felé

Új romantika felé. Ezzel a címmel nyílt kiállítás az egri Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola diákjai alkotásaiból, a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az érettségit követően 2 éves szakmai gyakorlat után szereznek képesítést a diákok, ennek keretében mutatták be a képeiket Gyöngyösön, amelyeket április 4-ig tekinthetnek meg a látogatók.

A kiállítást a romantika korstílusának szellemében rendezték meg, így a képek között pozitív és negatív hangulatú képek egyaránt megtalálhatóak voltak. A kiállítást kezdeményező tanár, Ónodi Mátyás úgy gondolja, ez az a stílus amely a diákokhoz talán a legközelebb áll, így könnyen megmutatkozhat kreativitásuk a látogatók számára.

– Nem véletlenül választottam ezt a témát, ugyanis ez a korosztály az, amelyik a legfogékonyabb erre a korszakra – vélekedett.

A művészeti iskola tanára szerint, az ilyen kiállítások jó alkalmat biztosítanak a diákok számára, hogy megmutassák tehetségüket, ezért az iskola törekszik arra, hogy minél több versenyen szerepelhessenek az intézmény tanulói.

– Az iskolán belül is szervezünk versenyeket, ahhoz kapcsolódó kiállításokat, de természetesen az országos versenyeken is indulunk. Március végén lesz a 7. országos festészeti verseny, ahová 6 diákunk munkáját választották be, de az országos rajzversenyen is indulnak diákjaink – sorolta tovább a pedagógus.

A diákok nemcsak hobbiként tekintenek a művészetre, határozott elképzeléseik vannak a jövőről, melyben a festészet, vagy a grafikai tevékenység fontos szerepet játszik.

– Miután ezt az iskolát elvégzem, szeretnék főiskolára vagy egyetemre mennék (Budapest, Eger) és szeretnék olyan munkában elhelyezkedni, ami ilyen tudást igényel, pl. festészet, grafika – mondta el érdeklődésünkre Hegedűs Bence.

Arra, hogy ilyen fiatalok állítsanak ki a könyvtárban, még nem volt példa, a könyvtár szerint ez lehet akár egy kölcsönös együttműködésnek is a kezdete.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság