Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bontás, építés

Bontás, építés

Hosszú évek óta lakatlanul álló épületek bontása mellett döntött az abasári önkormányzat. A település vezetősége a lakosság véleményét is kérte azzal kapcsolatban, hogy hogyan hasznosítsák az így felszabadult területet.

Már csak a falak állnak az egykor Fő út 72 és 74 szám alatti házakból Abasáron. Az önkormányzat az évek óta üresen álló két romos ingatlan megvásárlása után a bontás mellett döntött.

– Ezen a területen két már elhagyott ház volt, nem is volt módja a családoknak arra, hogy itt építkezzenek, mert egy utód sem itt képzelte el a jövőjét. Ezért úgy döntött a képviselő testület, hogy ezeket az ingatlanokat megvásárolja és ezen a területen kialakít egy nagyobb teret, ahol egyébként a gyalogos közlekedést is helyesebben tudja biztosítani – fogalmazott dr. Lénártné Benei Anikó polgármester.

Hirdetés

Az önkormányzat az abasári lakosok véleményét is kikérte a terület hasznosításával kapcsolatban. A település közösségi oldalán ma estig várták a javaslatokat.

– Egy minipark kialakítás mindenképpen végbevihető, a járda, akár egy-két pad, egy információs pont, egy tábla kihelyezése feltétlenül fontos. Nagyon tetszett az az ötlet, hogy alakítsunk ki egy körforgalmat, hiszen rendkívül jól meglassítaná akár a Fő út forgalmát, és másik két utcába, az Almássy és a Gyöngyösi útra is könnyebben be lehetne jutni – magyarázta a polgármester.

A bontással a tervek szerint még ebben a hónapban, a közművek kikötése után végeznek és még idén szeretnék a járdákat is kialakítani. Ez után következhet a parkosítás. Az önkormányzat a munkálatokat 100%-ban önerőből végzi.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Korfu - kisfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság