Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érettségi tétel

Érettségi tétel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Könyvbemutatót tartottak a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban. Pető Péter kortárs író és újságíró két könyvét mutatta be, melyek közül az egyik az irodalom érettségi szóbeli tételei között is szerepel. A végzős diákoknak szóló előadáson újságírói tevékenységéről, és a futballhoz kötődő kapcsolatáról is szó esett.

Pető Péter az iskola egyik tanára, Csintalan Edina meghívására érkezett a gyöngyösi gimnáziumba, aki többek között azért szervezte meg ezt az eseményt, hogy felkeltse az irodalmat kedvelő diákok figyelmét. Pető Péter már fiatalon is komoly újságírói tapasztalattal rendelkezik, ez pedig jó motiváció lehet a diákoknak.

„Minden évben szerepelnie kell egy kortárs irodalomnak, és én olyan szerzőt választottam, akit személyesen is ismerek. Két könyve jelent meg az utóbbi években, a Leshatár, és a Top 10-es történelmi slágerlisták – sorolta a tanárnő.

Az író számára gyerekkori szerelem volt a futball, így az akkori élmények, tapasztalatok alapján született meg a Leshatár című könyve. Újságíróként kezdetben a sport témáival foglalkozott, később pedig játékvezetőként is tevékenykedett.

– Nyilván a kutatásaim nem reprezentatívak, azokról tudok beszélni, akikkel találkozok. De nagyon sok fiatal van, aki olvas ilyesmit, és a kortárs írók bemutatóin is sok fiatal érdeklődőt látok – fogalmazott az író.

Ahhoz, hogy a fiatalok érdeklődjenek a kortárs irodalom iránt, olyan olvasmányokra van szükség, mint például Pető Péter könyvei. Fontos azonban az iskolák együttműködése is, amely ebben az esetben meg is valósult.

Pető Péter úgy gondolja, hogy azok, akik valóban érdeklődnek az irodalom iránt, kemény munkával sikeres utat járhatnak be. Ehhez persze, a szerencsére is szükség van.


Tovább az archívumra