Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érettségi tétel

Érettségi tétel

Könyvbemutatót tartottak a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban. Pető Péter kortárs író és újságíró két könyvét mutatta be, melyek közül az egyik az irodalom érettségi szóbeli tételei között is szerepel. A végzős diákoknak szóló előadáson újságírói tevékenységéről, és a futballhoz kötődő kapcsolatáról is szó esett.

Pető Péter az iskola egyik tanára, Csintalan Edina meghívására érkezett a gyöngyösi gimnáziumba, aki többek között azért szervezte meg ezt az eseményt, hogy felkeltse az irodalmat kedvelő diákok figyelmét. Pető Péter már fiatalon is komoly újságírói tapasztalattal rendelkezik, ez pedig jó motiváció lehet a diákoknak.

„Minden évben szerepelnie kell egy kortárs irodalomnak, és én olyan szerzőt választottam, akit személyesen is ismerek. Két könyve jelent meg az utóbbi években, a Leshatár, és a Top 10-es történelmi slágerlisták – sorolta a tanárnő.

Hirdetés

Az író számára gyerekkori szerelem volt a futball, így az akkori élmények, tapasztalatok alapján született meg a Leshatár című könyve. Újságíróként kezdetben a sport témáival foglalkozott, később pedig játékvezetőként is tevékenykedett.

– Nyilván a kutatásaim nem reprezentatívak, azokról tudok beszélni, akikkel találkozok. De nagyon sok fiatal van, aki olvas ilyesmit, és a kortárs írók bemutatóin is sok fiatal érdeklődőt látok – fogalmazott az író.

Ahhoz, hogy a fiatalok érdeklődjenek a kortárs irodalom iránt, olyan olvasmányokra van szükség, mint például Pető Péter könyvei. Fontos azonban az iskolák együttműködése is, amely ebben az esetben meg is valósult.

Pető Péter úgy gondolja, hogy azok, akik valóban érdeklődnek az irodalom iránt, kemény munkával sikeres utat járhatnak be. Ehhez persze, a szerencsére is szükség van.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság