Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szezonnyitó

Szezonnyitó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mint minden évben, idén is március 15-e a gyöngyösi állatkert szezonnyitója. Egész napos látványetetésekkel, előadásokkal, póni lovaglással készültek a gondozók. A gyerekeket pedig ingyenes arcfestés várta és rajzversenyen is megmutathatták tudásukat.

Jön a tavasz, ébred a természet! A gyöngyösi állatkert rengeteg színes programmal várta az érdeklődőket. A gyerekek újra pónilovakra ülhettek, a dolgozók egész napos látványetetésekkel készültek valamint érdekes előadásokat is tartottak.

– Az időjárás nem a legszebb, de reggel óta nagyon szép számmal jöttek az állatkertbe. Délutánra van még most a nagymacskák látványetetése előadásokkal, a gyerekeket ingyenes arcfestés várja és új élmények az állatkertben. Nyuszikhoz be lehet ugye menni, nagyon sok kiskecskénk, kisbirkánk született, közéjük is bemehetnek a gyerekek és a felnőttek is egy kis etetésre. Várjuk a tavaszt, úgyhogy az állatok is jobban élednek egyre többet vannak kint a külső kifutóban – mondta Barczai Henrietta, az állatkert ügyvezetője.

A vendégek testközelből is találkozhattak állatokkal. Kígyót érinthettek meg és tarthattak a kezükben, valamint megismerkedhettek Simonnal, a rókával, akivel közös képet is készíthettek.

– Szeretjük az állatkertet és Pestről jöttünk felmentünk most Mátrafüredre és megláttuk a programot a neten, hogy ma mindenféle van itt ebben a magánállatkertben, ez most egy jó programnak tűnt. A gyerekek láthatóan nagyon élvezik – magyarázta az egyik látogató, Simonkai Sándor.

Az állatkert rajzversennyel is készült, mely során a gyerekeknek állatos rajzokat kellett készítenie. Ezeket az alkotásokat szavazásra bocsájtják a Facebookon és az első 3 helyezettet díjazásban részesítik.


Tovább az archívumra