Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megosztottak

Megosztottak

A választást követően is megosztott az ellenzék. Reichenberger János az LMP jelöltje szerint az MSZP- Párbeszéd képviselőjelöltjének vissza kellett volna lépnie az indulástól Vona Gábor javára, ha valóban ellenzéki győzelmet akart volna. Orosz Bálint János úgy reagált, ezzel együtt is Horváth László nyerte volna a körzetet. Mindkét politikus úgy véli, eredményesen szerepeltek a választáson.

Orosz Bálint János szerint elkeserítő, hogy ennyien lépnek vissza, illetve mondanak le parlamenti mandátumukról. A választási eredményeket követően, úgy véli, jól teljesített.

– Én pozitívan élem meg ezt az egészet, hiszen nagyon mínuszról kezdtem a kampányt, ugye volt ennek előzménye, hogy miért. Nincsen ezzel semmi gond, lelkiismeretem tiszta, megtettem mindent, eljutottam minden településre, van, ahova többször is. Én úgy gondolom, hogy azok a szavazók, akik ide szavaztak a baloldalra, illetve az MSZP- Párbeszédre, azok nem szavaztak volna másra – fejtette ki.

Reichenberger János az LMP részéről elmondta: kormányváltásra készült, de még nem zárultak le a választással kapcsolatos vizsgálódások, így várja a végkifejletet. Úgy látja, hogy a párt a kampányt követően erősödött, 100 ezerrel több támogatójuk van.

– Én úgy látom, hogy a pártunknak nőtt itt a megyében is a támogatottsága, ami köszönhető annak, hogy igen erős kampányt folytattunk, már a tavaly nyár végén megkezdtük a kampányt a Paks2 aláírásgyűjtéssel, nagyon-nagyon sok emberrel beszéltünk, jóval erősebb a pártunk, mint volt egy évvel ezelőtt itt helyben is – közölte.

Az LMP-s képviselő hozzátette: ha az MSZP annyira szerette volna, hogy ne fideszes jelölt legyen a körzetben, akkor nekik kellett volna megtenni azt a gesztust, hogy nem kampányolnak, vagy visszavonják a jelöltjüket.

Orosz Bálint János úgy reagált: ha ő és Reichenberger János is visszalépett volna Vona Gábor javára, akkor se érték volna utol Horváth Lászlót.

Kerestük Vona Gábort is a választási eredményekkel kapcsolatban, aki időközben nem csak elnöki pozíciójáról, hanem parlamenti mandátumáról is lemondott, illetve tervei szerint a politikai életből is kivonul. Adásunkig nem értük el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság