Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fagykár: kevés az igénylés

Fagykár: kevés az igénylés

Április 15-ig igényelhetnek fagykártámogatást a gazdák a Nemzeti Agrárkamaránál. Heves megyéből mindössze három gazdálkodó jelezte, hogy a téli, illetve kora tavaszi fagyok érintették ültetvényeiket. A kárt szenvedett terület nagysága nem haladja meg a hét hektárt a megyében.

Szerencsésen vészelték át a téli és tavaszi fagyokat a megyei gazdálkodók, hiszen elenyésző kár érte az ültetvényeket. Az április 15-én lejáró fagykártámogatásra is alig adtak be igényléseket a megyéből – tudtuk meg Szendrei Lászlótól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnökétől.

– Három helyről érkezett megkeresés az Államkincstár felé, hogy fagykárral sújtott területekkel rendelkeznek gazdálkodóink. Két tavaszi és egy téli fagykárral sújtott eseményről van szó. Ez összességében hét hektár területet érint – közölte.

Hirdetés

Aki mégis igénybe venné a fagykártámogatást, az még megteheti, de a határidő közeledik. Mindössze néhány napja maradt azoknak a gazdáknak, akik még ezután szeretnék benyújtani igénylésüket.

– Április 15-ig még lehet jelezni az Államkincstár felé, aki jégkárral sújtott területtel rendelkezik és az Államkincstár honlapján ezt be lehet adni. A falugazdászaink nagyon szívesen segítenek a beadással kapcsolatban, kérem a gazdálkodókat, hogy keressék meg a falugazdászokat, ha ilyen területtel sújtottak – tette hozzá Szendrei László.

Heves megyéből két gyümölcsöst és egy szőlőültetvényt érintő igénylés érkezett – mondta el végül Szendrei László, aki felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy a gyöngyösi falugazdász iroda a Károly Róbert Campus területére költözött.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság