Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fagykár: kevés az igénylés

Fagykár: kevés az igénylés

Április 15-ig igényelhetnek fagykártámogatást a gazdák a Nemzeti Agrárkamaránál. Heves megyéből mindössze három gazdálkodó jelezte, hogy a téli, illetve kora tavaszi fagyok érintették ültetvényeiket. A kárt szenvedett terület nagysága nem haladja meg a hét hektárt a megyében.

Szerencsésen vészelték át a téli és tavaszi fagyokat a megyei gazdálkodók, hiszen elenyésző kár érte az ültetvényeket. Az április 15-én lejáró fagykártámogatásra is alig adtak be igényléseket a megyéből – tudtuk meg Szendrei Lászlótól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnökétől.

– Három helyről érkezett megkeresés az Államkincstár felé, hogy fagykárral sújtott területekkel rendelkeznek gazdálkodóink. Két tavaszi és egy téli fagykárral sújtott eseményről van szó. Ez összességében hét hektár területet érint – közölte.

Aki mégis igénybe venné a fagykártámogatást, az még megteheti, de a határidő közeledik. Mindössze néhány napja maradt azoknak a gazdáknak, akik még ezután szeretnék benyújtani igénylésüket.

– Április 15-ig még lehet jelezni az Államkincstár felé, aki jégkárral sújtott területtel rendelkezik és az Államkincstár honlapján ezt be lehet adni. A falugazdászaink nagyon szívesen segítenek a beadással kapcsolatban, kérem a gazdálkodókat, hogy keressék meg a falugazdászokat, ha ilyen területtel sújtottak – tette hozzá Szendrei László.

Heves megyéből két gyümölcsöst és egy szőlőültetvényt érintő igénylés érkezett – mondta el végül Szendrei László, aki felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy a gyöngyösi falugazdász iroda a Károly Róbert Campus területére költözött.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság