Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megyei szavalóverseny

Megyei szavalóverseny

Az iskola névadójának tiszteletére, az idén is megrendezte a Megyei Szavalóversenyt a József Attila Szakgimnázium immáron 28. alkalommal. A tanulók az első fordulóban egy József Attila verset a másodikban egy szabadon választott költeményt szavalhattak. Összesen 28 diák vett részt az eseményen. A legjobban szavalók könyvjutalomban részesültek.

Idén is megrendezték a megyei szavalóversenyt a József Attila Szakgimnáziumban az iskola névadójának tiszteletére.

– Tíz iskolából jöttek verselni és 28-an fognak itt megmérettetni József Attila verséből és egy szabadon választott versből – mondta el a verseny előtt Dr. Papné Mátyus Zsuzsanna igazgató.

Minden évben nagyon örülnek annak, hogy sok olyan gyerek jelentkezik, akit még érdekel a költészet és mellette még szavalni is szeret – mondta Pelléné Bata Ágnes.

– A versek tanulásával tulajdonképpen egy-egy korról tapasztalnak, illetve tudnak meg bizonyos gondolatokat a hazáról, a szerelemről, a magányról, de nagyon örülünk, hogy elég sok kortárs költeménnyel találkozunk a versmondó versenyen – ecsetelte az iskola pedagógusa.

A verseny 2 fordulóból állt, melynél a 3 tagú zsűri pontozta a szavalókat. A bírálat során figyelembe vették a beszédstílust, hanglejtést, a tempót, valamint azt, hogy a szavaló hogyan tolmácsolja a költő gondolatát.

– Igyekszem minél jobban átérezni azt, amit ők akkor megélhettek, amit közölni akartak, azáltal amit leírtak az adott verseikbe, és ha ez sikerül, akkor ez földöntúli boldogság számomra – jelentette ki a bottyános Csabai Sebestyén.

A legjobbnak ítélt szavalókat könyvjutalomban részesítették, illetve egy- egy ajándék minden versenyzőnek járt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - India
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság