Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészségügyi konferencia

Egészségügyi konferencia

XXIV. alkalommal rendezték meg a Heves Megyei Orvos- Gyógyszerész és Szakdolgozói Napokat Gyöngyösön. A 2 napos konferencián számos szakterület szakemberei cserélnek tapasztalatot.

Orvosok, háziorvosok, gyógyszerészek, szakdolgozók, egymáshoz kapcsolódik tevékenységük a gyógyítás során, így egy közös szakmai konferencián cserélhetnek tapasztalatokat Heves megye egészségügyi szakdolgozói, a Gyöngyösön megrendezett tanácskozáson. A régió 5 kórháza között kollegális a kapcsolat, ami a betegek érdekeit szolgálja- hangsúlyozta a Weisz Péter, a szervező gyöngyösi kórház főigazgatója.

Az ellátórendszer fejlesztéséről beszélt a megnyitón Mészáros János helyettes államtitkár, folytatódik az orvosok, egészségügyi szakdolgozók béremelése is – fejtette ki, hozzátéve: ez és az ehhez hasonló konferenciák alkalmasak arra, hogy a mindennapi betegellátás során szerzett tapasztalatot egymással megosszák, így egymást segítsék a szakmai fejlődésben. A 200 éve született Semmelweis Ignác tiszteletére, az idei évet emlékévvé nyilvánították, így a szakmai fórumot az emlékév jegyében rendezték meg.

Hirdetés

Sajnálatos, hogy Európában és hazánkban is, még mindig magas a kórházi fertőzés okozta elhalálozások száma- tette hozzá a szakember. A higiénés körülményekre szeretnék felhívni a figyelmet azzal is, hogy a 2018-as évet a betegbiztonság évének nyilvánították.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság