Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biztonságos motorozás

Biztonságos motorozás

Motoros tréninget szervezett közösen a Gyöngyösi Rendőrkapitányság és a Hatvani Motoros Egyesület, immáron 10. alkalommal Gyöngyösön. Céljuk, hogy a motorosok a szezon előtt kapjanak egy ingyenes oktatást, hogy ezzel is biztosítsák a balesetmentes közlekedést.

Mint minden évben idén is motoros tréninget tartottak, hogy a motorosok felkészülhessenek a szezonra. Az oktatáson több mint 40- en éltek a lehetőséggel. A bemelegítés során egyensúlygyakorlatokat végeztek, ezt egy motoros KRESZ-teszt követte, a tréningen pedig ittasságot szimuláló szemüveget is kipróbálhattak a résztvevők. Az ingyenes oktatás motoros rendőrök részvételével zajlott.

– Motoros képzésünk egy évben egyszer van a szezon kezdéskor azért, hogy félév kimaradt a motorozásból mindenkinek, most szedtük elő a motorokat, most mostuk le először, most tankoltuk meg. Teljesen mindent elfelejtettünk, amit eddig tudtunk, tehát újra kell kezdenünk, minden évben újra kell kezdenünk és elfogadjuk azt, hogy újra kell kezdenünk tehát, tiszteljük a tudást, elfogadjuk mások tudását, szívesen tanulunk – magyarázta Juhász Gábor, a Hatvani Motoros Egyesület elnöke.

Az évi oktatásokon kívül, a holtszezonban január-februárban elsősegély gyakorlatokat tartanak, ahol a közúti újraélesztést is gyakorolják- tette hozzá Juhász Gábor.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság pedig azért tartja fontosnak ezeket az oktatásokat, mert sok motoros közlekedik a városban és ezzel is szeretnék elősegíteni a balesetmentes motoros közlekedést – mondta Luzsi István.

– Természetesen felhívnám arra a motorosok figyelmét, is, mint ahogy a személy gépkocsivezetők és a többi járművezetők figyelmét is a KRESZ szabályokat betartva kell mindenkinek közlekedni, ennek keretén belül ügyelni kell a passzív biztonsági eszközök használatára, a sebességhatárok betartására, elsőbbség, kanyarodási szabályok és még lehetne sorolni – fejtette ki a Gyöngyösi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Emellett a Gyöngyösi Rendőrkapitányság és a Hatvani Motoros Egyesület közösen alkotott egy ajándék matricát, ami a biztonságos motoros közlekedést jelzi. Van egy alapmatrica, amire 3 másik illeszkedik. Az első a sikeres KRESZ-tesztet szimbolizálja, a második a motoros tréninget, a harmadik pedig az elvégzett elsősegély tanfolyamot – mutatta be Luzsi István.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság