Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarabb nyit a strand

Hamarabb nyit a strand

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megszokottól eltérően, idén hamarabb nyit a dr. Csépe György strand és uszoda, nagyon sokan azonban már jóval korábban igénybe szerették volna venni a létesítmény szolgáltatásait, hiszen hetek óta tart a nagy meleg. Jelenleg a kinti medencék fertőtlenítését végzik, a hét második felétől pedig feltöltik azokat. Várhatóan május közepétől hivatalosan is megnyitja kapuit a gyöngyösi strand.

A Gyöngyösi strand sajátos üzemeltetésű, hiszen az 50-60°-os meleg vizes kút híján távhővel vagy egy különleges technológiával tudják csak felfűteni az előírt hőmérsékletűre a kinti medencéket. A csalóka időjárás miatt a medence felső 10 cm-es sávja ugyan meleg lenne, alatta azonban nagyon hideg , ezért kell még várni – mondja az ügyvezető.

– Valóban napközben azért bejöttek a 26-27 fokok bizonyos órákban, de azért éjszaka visszament 12-11° alá a hőmérséklet, és itt óriási hőveszteség van, aminek meg kell fizetni valakinek az árát. Gyakorlatilag, mi vagy távhővel fűtjük a medencénket és ettől lesz a víz olyan kötelező hőfokú, amit elvár az előírt hatósági szabályzat, vagy pedig azt a technológiát alkalmazzuk, amit másfél éve vezettünk be. Ott viszont a mérnök urat megkérdeztük, és ő azt mondta, hogy május közepétől lenne praktikus működtetni a kinti medencéket, amikor már az éjszakai hőmérséklet is csak 15°-ig hűl le, hiszen akkor nem akkora a hő veszteség, hogy ezt ne lehessen pótolni – magyarázta Juhász Péter, hozzátéve, hogy az 50 x 25 méteres vízfelületű medencét, 2700 m3 mennyiségű vízzel kell feltölteni, aminek hatalmas nagy és gyors a párolgása.

– Mi a hét második felében kezdjük meg a vízfeltöltést, tehát a hét első felében még egy fertőtlenítő eljárás zajlik, és azt követően üzemeljük be azokat a berendezéseket, amik az 50 méteres és a gyerekmedencéhez szükségesek. És elindítjuk a víz feltöltését, és remélem, hogy a jövő hét közepére már tudunk szolgálni olyan vízzel, amit a közönség is fog tudni használni – tette hozzá.

Az ügyvezető elmondta: sokan szeretnének termálvizes és másfajta medencét is – ők pedig azon dolgoznak, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki kérését teljesítsék a jövőben.


Tovább az archívumra