Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pro Civitate kitüntetés

Pro Civitate kitüntetés

25. alkalommal adták át a Pro Civitate kitüntetést, Gyöngyös legrangosabb elismerését, díszpolgári címét, a Város Napon. A képviselő-testület döntése értelmében, az idén Dr. Csizmadia Elek életműdíjas fizikus vehette át a kitüntetést Hiesz György polgármestertől.

A díszpolgári címet azok kaphatják meg, akik kimagasló munkásságukkal, életművűkkel, hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, elismerést szerezve ezzel országosan és nemzetközi viszonylatban is a városnak- ismertette Hiesz György polgármester a díj odaítélésének feltételeit. Az idén Dr. Csizmadia Elek, életműdíjas fizikusnak adományozta a kitüntetést Gyöngyös város képviselő-testülete, és neve ezzel bekerült a díszes almanachba- hangzott el az átadó ünnepségen.

Csizmadia Elek egyetemi tanulmányait követően, 1969 óta dolgozik a Pipis-hegyen, az Egyesült Izzó megszűnését követően került a Magnetec- Ungarnhoz, ahol a transzformátorgyártás során számos újítást vezetett be, ezeknek köszönhetően a cég a világ egyik legjelentősebb mágnesmagokat és induktív termékeket előállító vállalatává nőtte ki magát. 2012-ben részt vett az első magyar műhold, a MASAT-1 iránystabilizációs rendszerének kidolgozásában, amely annyira jól sikerült, hogy megkapta a műholdak Oscar-díját. A kitüntetett elmondta, az elismerés kötelesség, de erőt ad a további munkához.

Majd a kitüntetettet bemutatták a város színpadán, a Városnap résztvevőinek is, melyet Gyöngyös várossá nyilvánításának 684. évfordulója alkalmából rendeztek meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság