Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ötven éves a klub

Ötven éves a klub

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli idén a Helyőrség Nyugállományúak Klubja. Gyöngyös nagy múltú katonaváros, így kiemelkedő rendezvény a klub megalakulásának minden évfordulója. Az megrendezett ünnepség során rézfúvós zenekar játszott katonazenéket, felelevenítették az elmúlt 50 év történéseit. Végezetül a Gyöngyösi Játékszín örvendeztette meg a tagokat egy operett műsorral.

Harsognak a rézfúvós hangszerek, a Magyar Honvédség zenekara játszott a Barátok terén a Helyőrségi Nyugállományúak Klubjának jubileumi ünnepsége alkalmából. A Művelődési Házban is folytatódott a katonazenés koncert. A háttérben a klub által megörökített képeket vetítették ki, ami által felelevenedtek a múlt történései és elhunyt bajtársak arcai köszöntek vissza.

– Mit jelent ez az 50. évforduló? Kicsit nehéz megfogalmazni, hiszen az idősebb, emberek azok azt mondják, hogy fel sem tűnik, hogy elmúltam 50 éves vagy holnap leszek 50 éves gyakorlatilag ugyanúgy ébred az ember, de azért én továbbra is tartom azt, hogy egyszer 50 éve egy ilyen klub, ezt megismételni nem lehet és ha megismételni nem lehet akkor ilyenkor egy picit ki kell tenni magunkért – fogalmazott Engelleiter Zoltán, a szervezet elnöke.

Kévés Tamás alpolgármester is köszöntőt mondott a tagoknak és kívánta, hogy még újabb 50 esztendőt éljen meg a klub. A beszéd után a csapatzászlóra felkötötte a jubileumot szimbolizáló szalagot. Ezt követően Engelleiter Zoltán az aranykor kitüntető cím bronz fokozatát vehette át a több évtizedes áldozatos munkájáért.

– Úgy gondolom, hogyha ezeket a dicső katonahagyományokat sikerül megőrizni, sikerül egy kicsit elplántálni a fiatalok tudatába, gondolatába eleget fogunk tenni annak, amit mi elgondoltunk, hogy igen mi a Magyar Honvéd, Magyar Honvédség hagyományait, tiszteletét megpróbáljuk megőrizni és minél szélesebb körben terjeszteni – jegyezte meg Engelleiter Zoltán.

A klubtagok tisztelegtek elődeik emléke előtt, hogy megalapozták a klub alapjait és így ők, mint utódjaik ápolhatják a katona hagyományokat, a közösségi életet és szebbé tehetik az időskort – hangzott el az eseményen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság