Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Harcművészeti gála Jázminért

Harcművészeti gála Jázminért

5. alkalommal rendeztek Jótékonysági Harcművészeti Gálát Gyöngyösön. A mintegy 342.000 forint bevételt ezúttal Balogh Jázminnak, a down-szindrómás kislánynak és családjának ajánlották fel, hogy fejlesztő eszközöket tudjanak vásárolni. A gálán különböző harcművészeti ágak képviselői is felléptek, továbbá egy kiállítással is várták a nagyérdeműt.

Kovács-Hanka Eszter furulya-játéka nyitotta meg az 5. alkalommal megrendezett Jótékonysági Harcművészeti Gálát. A kislány cisztás-fibrózisban szenvedett, az egyesület korábban az ő gyógyulása érdekében is sokat tett. Mára már teljesen meggyógyult, új tüdőt kapott és a fiatalok hétköznapi életét élheti.

Ez alkalommal egy down-szindrómás kislány számára ajánlották fel a befolyt összeget, a mintegy 342.000 forintot.

– 12 évvel ezelőtt létrejött az alapítványunk, a Harcművészek a Gyermekért Alapítvány, és néhány éve jött az a gondolat, hogy ha már régen gálákat rendeztünk, és van egy gyermekeket támogató alapítványunk, akkor a kettőt vonjuk össze és csináljunk jótékonysági harcművészeti gálát, ahol a gyerekek a kedvezményezettek. Ebben az évben Balogh Jázmin, 3 éves down-szindrómás kislány a kedvezményezett, szeretnénk neki fejlesztő eszközöket vásárolni a befolyt összegből – mondta el Szmirtnik Roland, az esemény szervezője.

Az eseményen Bárdosi Sándor Európa–bajnok, birkózó is képviseltette magát, és nem először támogatja ez ilyen jellegű gálákat.

– Amikor legelőször elhívtak, akkor kérdezték, hogy eljövök-e, egy beteg kislányról volt akkor szó és hát nyilván egy ilyenre nem tud az ember nemet mondani – nekem is van gyerekem – és akkor gondoltam, hogy persze eljövök, semmi gond. És akkor egész jó barátságba kerültem itt a srácokkal, úgyhogy most már igen egy kicsit hagyománynak mondható, hogy itt vagyok – fogalmazott.

A Bujutsu-Kai Kenshin-Ryú Egyesület egy kiállítást is rendezett az előtérben, a tagok saját kardjai – szám szerint 80, valamint japánhoz kötődő harci eszközök voltak megtekinthetőek a délután folyamán. A színpadon pedig a helybéli, egri és budapesti harcművészeti ágak képviselői mutatkoztak be.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság