Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Esélyteremtő köznevelés

Esélyteremtő köznevelés

A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Hatvani Tankerületben címmel indult projekt egy gyöngyösi és egy hatvani általános iskolában. A megvalósításra 90 millió Ft támogatást nyertek az intézmények a sajátos nevelési igényű tanulók integrációjára, a program 2021. februárjáig tart.

A támogatásban részesülő intézmények a Hatvani Lesznai Anna Óvoda, Általános Iskola, szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény valamint a gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A program kedvezményezettjei, a sajátos nevelési igényű diákok egy csoportja a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek, akik állandó felügyeletet, megsegítést igényelnek. Ellátásuk 1993 –ig kimondottan fizikai szükségletek kielégítésére irányult, de ezt követően a köznevelésre való beillesztés a megmaradt funkciókra történő fejlesztés került előtérbe- mondta a Hatvani Tankerület igazgatója.

Módszerek kidolgozása, elterjesztése, a gyógypedagógiai intézmények szakmai szerepének megerősítése, konduktori hálózat megerősítése a további cél. A gyöngyösi intézménynek ez a forrás nagyon sokat segít- tudtuk meg az igazgatótól.

Hirdetés
cinema-bridge

A hatvani intézményben is többek között terápiás eszközök, alternatív eszközök vásárlására, tanfolyamokon és kirándulásokon való részvételre fordítják az összeget.

A nyár folyamán megtörténik a szakmai, módszertani anyagok elkészítése, szeptembertől pedig a megvalósítás is megtörténik. A két intézmény 90 millió Ft támogatásból valósíthatja meg a projektet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság