Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csillaghúr a könyvtárban

Csillaghúr a könyvtárban

Sás Károly zenés-verses, interaktív előadására várták az érdeklődőket ma délelőtt a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az író, dalszerző, mesekönyvei szereplőit mutatta be az óvodás és kisiskolás gyermekeknek, akik szívesen vettek részt a játékokban és énekelték együtt a vidám dalokat.

Sás Károly eredeti szakmáját tekintve pedagógus, így született meg néhány évvel ezelőtt a gondolat, hogy mesekönyveket írjon. Mivel zeneszerző is, így nem volt kérdés, hogy történetei zenés formában is megjelennek majd. Lányával együtt alapította a Csillaghúr zenekart. Az azonos nevet viselő kis virág kalandjai pedig évek óta töretlen siker a gyerekek körében.

– A történetek arról szólnak, hogy Csillaghúr és itt az asztalon látható a könyvekből ugyancsak kilépett barátai, gyülekeznek, találkoznak a nagy tölgyfa alatt, ami szintén itt az asztalon látható, és beszélgetnek a természet csodáiról. Aztán felkerekednek és elmennek megcsodálni például a nagy dűlő út melletti pipacsföldet – mesélte a művész.

A könyvek tehát a természet szeretetére és szépségeire hívják fel a gyerekek figyelmét. Sás Károly azt mondja, legfontosabb céljuk, hogy a kicsik ne csak a modern technikai vívmányokban találjanak örömet, hanem újra felfedezzék a természet csodáit.

– Van bennünk azért, mármint írókban egy olyan kis gondolat is, hogy le lehet tenni azt a számítógépet meg okostelefont is, és a nélkül, visszamenni a természetbe, mert ott van minden csoda. Ez mondhatjuk, ez lenne az ars poeticank – magyarázta.

Csillaghúr és barátainak története pedig folytatódik, hiszen már nyomdában van a legújabb kötet, mely a tanya állatait mutatja majd be a gyerekeknek, illetve készülőben van a bogarakról szóló kiadványuk is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság